top icon
Επικαιρότητα

Υπό κράτηση στέλεχος της Porsche στη σκιά του dieselgate

Ο επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης των κινητήρων της Porsche, Jorg Kerner, συνελήφθη την περασμένη βδομάδα στη Γερμανία αντιμετωπίζοντας κατηγορίες που σχετίζονται με το διαβόητο σκάνδαλο dieselgate.

Την περασμένη Πέμπτη σχεδόν 160 αστυνομικοί και δικαστικοί πραγματοποίησαν εφόδους σε γραφεία και εγκαταστάσεις της Porsche στη Στουτγάρδη και σχεδόν ένα 24ώρο μετά μέλη των εισαγγελικών αρχών της πόλης διέταξαν τη σύλληψη του επικεφαλής εξέλιξης κινητήρων της εταιρείας, Jorg Kerner.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, ο 48χρονος Kerner συνελήφθη αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για απάτη και ψευδή διαφήμιση, οι οποίες σχετίζονται με το διαβόητο σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων που ξέσπασε το Σεπτέμβριο του 2015, αρχικά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Jorg Kerner εργάζονταν για λογαριασμό της Audi έως το 2011 πριν μεταπηδήσει στις τάξεις της Porsche.

Για το όλο θέμα, ο Πρόεδρος της Porsche, Olive Blume, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Η Porsche δεν αναπτύσσει ούτε και παράγει κινητήρες ντίζελ ή λογισμικά των κινητήρων αυτών. Η εισαγγελία έχει κατηγορήσει την Porsche ότι γνώριζε ότι εγκαταστάθηκε μη επιτρεπόμενος εξοπλισμός ελέγχου και διαχείρισης σε κινητήρες ντίζελ. Απορρίπτουμε αυτήν την κατηγορία».

Η εισαγγελία φέρεται να έχει απαγγείλει κατηγορίες και στον επικεφαλής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της Porsche, Michael Steiner, καθώς και σε ένα ακόμα μη κατονομαζόμενο στέλεχος της γερμανικής εταιρείας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ