Επικαιρότητα Κόσμος

Υπο-μάρκα στα χνάρια των BMW M και Mercedes-AMG σκέφτεται η Toyota

Η αγωνιστική αύρα των καθαρόαιμων προτάσεων της Gazoo Racing φαίνεται πως θα αγγίξει και τα μοντέλα παραγωγής της Toyota που θα «δραστηριοποιούνται» πλέον και στη γηραιά ήπειρο.

Για όσους μη συντονισμένους με τα αγωνιστικά ανά τον κόσμο δρώμενα του Ιάπωνα κατασκευαστή, το όνομα «Gazoo Racing» μπορεί και να είναι άγνωστο, μιας και η μέχρι τώρα «παρουσία» του συγκεκριμένου… οίκου περιορίζεται στην εξέλιξη καθαρόαιμων προτάσεων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και για το 2017, του τετράτροχού «όπλου» με το οποίο οι Ιάπωνες θα ενεργοποιηθούν εκ νέου στο μαγικό κόσμο του World Rally Championhip με άρμα το Yaris. Εκτός, όμως, από εκφραστή των αγωνιστικών ανησυχιών της Toyota, η Gazoo Racing χρόνια τώρα αναλαμβάνει την εξέλιξη «hot» εκδόσεων που βασίζονται σε δημοφιλή μοντέλα ευρείας παραγωγής της ιαπωνικής εταιρείας, τα οποία, όμως, διατίθεντο μέχρι σήμερα αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά αυτοκίνητου της Ιαπωνίας με τα λογότυπα GRMN.

Αυτό όμως είναι κάτι που πολύ πιθανόν να αλλάξει, μιας και η «μαμά» Toyota φαίνεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να «μετατρέψει» την Gazoo Racing σε μια υπο-μάρκα κατασκευής σπορ αυτοκινήτων και για την Ευρώπη, ανάλογη σε χαρακτήρα με εκείνη του M Division της BMW, αλλά και της επίσης γερμανικής, Mercedes-AMG. Αυτό τουλάχιστον άφησε ανοιχτά να εννοηθεί με δηλώσεις του ο επικεφαλής της Gazoo Racing, που συγχρόνως ηγείται του τμήματος κινητήρων της μάρκας, Koei Saga.

«Στην Ευρώπη η πρόκληση είναι μεγαλύτερη, λόγω των περισσότερων ανταγωνιστών αλλά και του έξτρα κόστους. Ωστόσο, εργάζομαι εντατικά ώστε στο μέλλον να έχουμε μια μάρκα στα πρότυπα της BMW M. Θέλουμε να αυξήσουμε την παρουσία της Gazoo Racing στα αυτοκίνητα παραγωγής και εκτός Ιαπωνίας προκειμένου να προωθήσουμε τη σύνδεση ανάμεσα στα τελευταία και τις αγωνιστικές μας δραστηριότητες»

Πιθανότητα, το πρώτο «ευρωπαϊκό» δείγμα γραφής της ειλημμένης, όπως όλα δείχνουν, απόφασης των Ιαπώνων να δημιουργήσουν μια υπο-μάρκα αντίστοιχη με εκείνη των Γερμανών συναδέλφων τους, θα είναι μια «καυτή» παραλλαγή του Toyota Yaris._X.A.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου