top icon
Επικαιρότητα

Ζημιές ύψους 8 δις ευρώ για το Groupe Renault το 2020

Ο γαλλικός όμιλος κατέγραψε ζημιές που έφτασαν τα 8 δις ευρώ το 2020.

Το Groupe Renault ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020, κατά τη διάρκεια του οποίου ο γαλλικός όμιλος κατέγραψε ζημιές ύψους 8 δις ευρώ, έναντι οριακής κερδοφορίας της τάξης των 19 εκατ. ευρώ το 2019.

Η Renault ξεκαθάρισε ότι στις παραπάνω απώλειες η συνεισφορά της Nissan, στην οποία η γαλλική εταιρεία κατέχει μερίδιο 43%, ανήλθε στα 4,97 δις ευρώ.

Από εκεί και πέρα, τα έσοδα του Groupe Renault για το 2020 μειώθηκαν κατά 22% φτάνοντας στα 43,5 δις ευρώ, έναντι 55,5 δις ευρώ το 2019, ενώ οι πωλήσεις νέων οχημάτων κάμφθηκαν εξαιτίας της πανδημίας κατά 21% και τις 2,95 εκατομμύρια μονάδες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στις σχετικές ανακοινώσεις του το Groupe Renault αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «μετά το πρώτο μισό του χρόνου, το οποίο επηρεάστηκε από τον COVID-19, ο όμιλος ανέκαμψε βελτιώνοντας την απόδοσή του στο δεύτερο εξάμηνο».

«Τα αποτελέσματα για το δεύτερο μισό του χρόνου. σηματοδοτούν το πρώτο βήμα στην ανάκαμψη του ομίλου», δήλωσε η νέος CEO της εταιρείας, Luca de Meo, προσθέτοντας:

«Το 2021 αναμένεται να είναι δύσκολο, με δεδομένη την άγνωστη πορεία της υγειονομικής κρίσης και των ελλείψεων στην παροχή ηλεκτρονικών εξαρτημάτων.»

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των Γάλλων, οι παραπάνω ελλείψεις αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά τις εμπορικές επιδόσεις της εταιρείας κατά 100.000 μονάδες για το σύνολο του τρέχοντος έτους.

Ο Luca de Meo δεν παρείχε συγκεκριμένες προβλέψεις για το 2021, δηλώνοντας τα εξής:

«Θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις συνολικά, διατηρώντας τη δυναμική μας προς την ανάκαμψη η οποία ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ