Η αστυνομία της Γερμανίας προσπαθεί να λύσει το μυστήριο, ενώ έχει στραφεί στους πολίτες για πληροφορίες.
Άναυδοι έμειναν πριν από λίγες ώρες κάτοχοι αυτοκινήτων στη γερμανική πόλη του Χανάου, κοντά στη Φρανκφούρτη, όταν αντίκρισαν σβάστικες πάνω στα οχήματά τους.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, άγνωστοι σχημάτισαν σβάστικες σε περίπου 50 οχήματα, χρησιμοποιώντας πιθανότατα ανθρώπινο αίμα.
Η αστυνομία, επίσης, επισημαίνει ότι ειδοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης 5 Νοεμβρίου, όταν ένας άνδρας παρατήρησε ότι ένα αυτοκίνητο στην περιοχή Λάμποϊ του Χανάου είχε λερωθεί με κοκκινωπό υγρό, το οποίο είχε εφαρμοστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζει σβάστικα.
Πέρα από τα αυτοκίνητα, οι άγνωστοι βανδάλισαν επίσης τοίχους και ταχυδρομικά κουτιά, μεταξύ άλλων με σβάστικες.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν και άλλα μουτζουρωμένα αυτοκίνητα καθώς και τοίχους σπιτιών στη γύρω περιοχή.

AP/ Michael Probst
Οι σβάστικες είναι παράνομες στη Γερμανία, στο πλαίσιο νομοθεσίας που απαγορεύει τη δημόσια επίδειξη ναζιστικών συμβόλων. Η αστυνομία εξηγεί ότι οι αρχικές έρευνες δείχνουν πως το υγρό ήταν πιθανότατα ανθρώπινο αίμα.
«Δεν υπάρχει ακόμα κανένα στοιχείο για το από πού προέρχεται, οι αστυνομικοί δεν έχουν λάβει ακόμη γνώση για κάποιον τραυματισμό σχετικό με το περιστατικό», προσθέτουν οι Αρχές, οι οποίες προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο, ενώ έχουν απευθυνθεί στους πολίτες, ζητώντας πληροφορίες.






