top icon
Επικαιρότητα

LA Auto Show: Γιατί το Nissan Kicks δεν είναι το νέο Juke

Στην Έκθεση του Λ. Άντζελες, η Nissan παρουσίασε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ ένα γνώριμο από το 2016 μικρό SUV, που διατίθεται εδώ και 18 περίπου μήνες στις αγορές της Ν. Αμερικής. Και που φυσικά καμία σχέση δεν έχει με το νέο Juke.

Το Kicks, πέρα από το… περίεργο όνομα του, δεν κρύβει κάποιο άλλο μυστικό, ούτε και προμηνύει εξελίξεις σε σχέση με την παρουσία του ιαπωνικού εργοστασίου στο ευρωπαϊκό αυτοκινητικό γίγνεσθαι της μικρής crossover κατηγορίας. Με την πρωτότυπη μορφή του να έχει παρουσιαστεί στο Σάο Πάολο το 2014 και την «κανονική» έκδοση παραγωγής τον Μάιο του 2016, το μικρό –για τα δεδομένα της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού- SUV της Nissan έχει ήδη καταφέρει να σημειώσει μια λαμπρή εμπορική πορεία στη Βραζιλία και την Αργεντινή και τώρα, ενάμιση χρόνο μετά, ήρθε η ώρα ώστε να κάνει το ίδιο και στην αγορά των ΗΠΑ. Μια αγορά που παραδοσιακά… λατρεύει τα αυτοκίνητα του συγκεκριμένου είδους, ανεξάρτητα από το μέγεθος τους. Πολλοί, από άγνοια ή βιασύνη, βιάστηκαν να πουν πως πρόκειται για το νέο Juke ή τη «μαγιά» πάνω στην οποία θα «πατήσει» ο αντικαταστάτης του. Απλά, καμία σχέση, μιας και το επόμενης γενιάς Nissan Juke, το οποίο θα παρουσιαστεί μετά το 2019, θα είναι, σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές, ένα εντελώς νέο μοντέλο που θα σχεδιαστεί και θα εξελιχθεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Και όχι ένα μοντέλο με αμερικάνικες ρίζες που απλά θα… εξευρωπαϊστεί.

Το Nissan Kicks, το οποίο είδαμε στο Los Angeles Auto Show, θα τοποθετηθεί στις ΗΠΑ δίπλα στα μεγαλύτερα Rogue Sport, Rogue, Murano, Pathfinder και Armada. Με μήκος 4,3 μ. (σ.σ.: το τρέχον Juke, για παράδειγμα, δεν υπερβαίνει τα 4,11 μ.) κινούμενα από έναν ατμοσφαιρικό 16βάλβιδο κινητήρα 1,6 λίτρων, που αποδίδει 125 ίππους και 156 Nm σε συνδυασμό με το γνωστό κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων της Nissan, Xtronic. Φυσικά, η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς, μιας και το δάπεδο του δεν μπορεί να υποστηρίξει κάποιο σύστημα τετρακίνησης._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ