top icon
Επικαιρότητα

Lockdown – τι ισχύει για το αυτοκίνητο

Μια και φτάσαμε σε ακόμη ένα lockdown, ας δούμε για άλλη μια φορά πόσα άτομα επιτρέπονται σε επιβατικό αυτοκίνητο και πότε είναι υποχρεωτική η μάσκα.

 

Οι μεταφορές θα διενεργούνται με 65% πληρότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και 50% πληρότητα στα πλοία (55% εφόσον διαθέτουν καμπίνες). Στα επιβατικά αυτοκίνητα και τα ταξί επιτρέπεται οδηγός και δύο επιβάτες (εξαιρουμένων ανηλίκων τέκνων και ατόμων που χρήζουν βοήθειας) σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης. Η υπέρβαση του ορίου των επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο σε δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις. Εφόσον στο όχημα επιβαίνουν: Ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Σε ό,τι αφορά τη μάσκα, το πρόστιμο είναι στα 300 ευρώ για όποιον δεν τη φορά μέσα στο αυτοκίνητο. Η χρήση της μάσκας προσώπου μέσα στο αυτοκίνητο δεν είναι υποχρεωτική όταν σε αυτό επιβαίνουν άτομα που η σχέση τους δεν είναι Α βαθμού. Δηλαδή ζευγάρι με παιδιά κλπ. Προσοχή ο παππούς και η γιαγιά δεν θεωρούνται συγγενείς πρώτου βαθμού. Επίσης, όταν ο οδηγός είναι ο μόνος επιβάτης του αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ