top icon
Επικαιρότητα

Μ. Βρετανία: Απαγόρευση προβολής σε τηλεοπτική διαφήμιση της BMW

Τι άλλο θα ακούσουμε και δεν θα… δούμε, τελικά.

Η Advertising Standard Authority (ASA) απαγόρευσε την αναπαραγωγή ενός διαφημιστικού σποτ στα τηλεοπτικά βρετανικά μέσα με την αιτιολογία ότι «ενθαρρύνει την ανεύθυνη και δυνητικά επικίνδυνη οδήγηση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση με την οποία αιτιολογεί την απόφασή της αυτή.

Στο βίντεο, το οποίο και σας παραθέτουμε, αυτό που εμείς βλέπουμε είναι ένα μοντέλο της σειράς 3 της BMW να οδηγείται σε μια φιδίσια παραλιακή διαδρομή με τη φωνή του αφηγητή να λέει: «Οι στροφές σε προσκαλούν, οι στροφές σε βοηθούν να δραπετεύεις, οι στροφές σε εμπνέουν και σίγουρα σε προκαλούν. Και η νέα σειρά 3 της BMW είναι φτιαγμένη για κάθε μια από αυτές. Το απόλυτο μηχάνημα οδήγησης».

Ας δούμε αυτολεξεί πως η συγκεκριμένη επιτροπή διαφημιστικής… λογοκρισίας αιτιολογεί την απόφασή της να απαγορεύσει την προβολή του συγκεκριμένου διαφημιστικού σποτ:

«Παρατηρούμε ότι στη διαφήμιση το αυτοκίνητο προβάλλεται από διάφορες γωνίες να οδηγείται κατά μήκος ενός παραλιακού δρόμου μέσα από μια διαδοχή γρήγορων πλάνων, συμπεριλαμβανομένων και μερικών εναέριων λήψεων που δείχνουν τις κινήσεις του οχήματος, καθώς και ένα πλάνο αλλαγής ταχύτητας και ταχείας ανόδου του δείκτη του ταχυμέτρου [αυτό που απεικονίζεται, βέβαια, είναι ο δείκτης των στροφών του κινητήρα, αλλά λίγη σημασία μάλλον έχει για τους Βρετανούς…]. Θεωρούμε ότι όλα αυτά δίνουν την εντύπωση ότι το αυτοκίνητο κινείται στην παραλιακή διαδρομή με αξιοσημείωτη ταχύτητα. Πιστεύουμε ότι η ικανότητα χειρισμού του οχήματος δεν επικοινωνείτε σε ένα σαφές πλαίσιο ασφάλειας. Επειδή η διαφήμιση προκαλεί τον θεατή να οδηγήσει το αυτοκίνητο με ταχύτητα στις στροφές, θεωρούμε ότι ενθαρρύνει την ανεύθυνη και δυνητικά επικίνδυνη οδήγηση».

Δείτε το σχετικό σποτ και… τα σχόλια δικά σας._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ