top icon
Επικαιρότητα

Mazda, Suzuki και Yamaha πραγματοποίησαν στην Ιαπωνία εσφαλμένες δοκιμές μέτρησης των εκπομπών ρύπων

Η Mazda, η Suzuki και η Yamaha πραγματοποίησαν δοκιμές προκειμένου να υπολογίσουν τις εκπομπές ρύπων των τροχοφόρων τους χρησιμοποιώντας εσφαλμένες πρακτικές, σύμφωνα με σημερινές επίσημες ανακοινώσεις της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας είχε διατάξει όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας να πραγματοποιήσουν ενδελεχείς ελέγχους μετά από τις περσινές αποκαλύψεις για «ανάρμοστες δοκιμές υπολογισμού των εκπομπών ρύπων» των Subaru και Nissan. Όπως ανακοινώθηκε από επίσημα χείλη σήμερα, το αρμόδιο υπουργείο εξέτασε με λεπτομέρεια τις δοκιμές που έγιναν και στις τρεις εταιρείες σε διαφορετικές μάλιστα περιόδους, οι οποίες εκτείνονται στην περίπτωση της Suzuki έως και το 2012.

Η Suzuki, η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, δήλωσε ότι από τα 12.819 δείγματα αυτοκινήτων που δοκιμάστηκαν από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι και σήμερα, περίπου το 50% είχε επιθεωρηθεί ακατάλληλα. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ο CEO της ιαπωνικής εταιρείας, Toshihiro Suzuki, δήλωσε:

«Ζήτω βαθύτατα συγνώμη και θα καταβάλω προσπάθειες για την αποφυγή αντίστοιχων φαινομένων».

Εντούτοις, στις ίδιες δηλώσεις του, ο CEO της εταιρείας ξεκαθάρισε ότι δεν εντοπίστηκαν σημαντικά προβλήματα με τις πραγματικές εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση καυσίμου, κάτι που σημαίνει ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να προβεί σε ανακλήσεις αυτοκινήτων.

Για το όλο θέμα, η Mazda δήλωσε πως μέσα στην ημέρα εκπρόσωποί της θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, με τη Yamaha να επιβεβαιώνει από τη μεριά της πως «εσφαλμένες δοκιμές εκπομπών» πραγματοποιήθηκαν και στα δικά της προϊόντα._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ