top icon
Επικαιρότητα

Μεγαλύτερος on-board φορτιστής για τη Mercedes EQC 400

H Mercedes εξασφάλισε τις υπηρεσίες ενός ισχυρότερου ενσωματωμένου φορτιστή που μειώνει σημαντικά το χρόνο «αναζωογόνησης» της μπαταρίας της EQC 400 με ηλεκτρική ενέργεια.

Η EQC ήταν το αυτοκίνητο της νέας, ηλεκτροκίνητης οικογένειας EQ της Mercedes που πάτησε πρώτο τους τροχούς του στην άσφαλτο σηματοδοτώντας μία νέα εποχή για το γερμανικό εργοστάσιο. Πλέον, το «πληθωρικό» σε κάθε του πτυχή EV από τη Στουτγάρδη με την μπαταρία των 80 kWh στην έκδοση «400» εφοδιάζεται σε κάθε του παραλλαγή με ένα έναν εργοστασιακό και υδρόψυκτο on-board φορτιστή με ισχύ 11 kW.

Χάρη στην εν λόγω αναβάθμιση, η μπαταρία του αυτοκινήτου αναπληρώνεται με ηλεκτρική ενέργεια σε μία κοινή οικιακή πρίζα από το 10 στο 100% της μέγιστης χωρητικότητάς της σε χρόνο 7 ωρών και 30 λεπτών, έναντι 11 ωρών με τον προηγούμενο ενσωματωμένο φορτιστή των 7,4 kW.

Φυσικά, η όλη διαδικασία είναι ακόμη πιο γρήγορη σε σταθμούς φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC). Όπως αυτά που προσφέρει σήμερα η υπηρεσία Mercedes me Charge, τα οποία συναντά κανείς σήμερα σε 350.000 σημεία φόρτισης σε 26 διαφορετικές χώρες.

Mercedes EQC

Η EQC ήταν το πρώτο ηλεκτρικό όχημα που ενσωματώθηκε στην υπάρχουσα γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Mercedes-Benz στη Βρέμη, τον Μάιο του 2019. Το ηλεκτρικό SUV της εταιρείας παράγεται εκεί στην ίδια γραμμή με τις C-Class Saloon και Estate, καθώς και με τις GLC και το GLC Coupe. Με τη σειρά τους οι μπαταρίες της EQC για την εν λόγω αλυσίδα παράγονται από την θυγατρική εταιρεία Mercedes-Benz Accumotive στο Kamenz, που βρίσκεται κοντά στη Δρέσδη.

Η ζήτηση των επαναφορτιζόμενων από εξωτερική πηγή ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Mercedes (xEV) βαίνει αυξανόμενη, σύμφωνα με τον Γερμανό κατασκευαστή. Ενδεικτικά, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, κάθε μήνα παραδίδονται πάνω από 10.000 xEV, ενώ συνολικά στο τρίτο τρίμηνο του έτους οι παραδόσεις τους έφτασαν τις 45.000 μονάδες, συμπεριλαμβανομένων των 2.500 αντιτύπων της αμιγώς ηλεκτροκίνητης EQC τον Σεπτέμβριο.

Αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο το χαρτοφυλάκιο της Mercedes περιλαμβάνει πέντε ηλεκτρικά μοντέλα και περισσότερα από 20 plug-in υβριδικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ