top icon
Επικαιρότητα

Mercedes: Ανάκληση για τις GLE43, αναστολή πωλήσεων για τις Ε350d

Η γερμανική εταιρεία καλείται να αντιμετωπίσει αναπάντεχα προβλήματα με τον κινητήρα της GLE43. Την ίδια στιγμή, αναστέλλονται οι πωλήσεις των Ε350d στη Γερμανία, προκειμένου να αναβαθμιστεί, για περιβαλλοντικούς λόγους, η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου.

Οι ως άνω περιπτώσεις ασφαλώς και δεν σχετίζονται μεταξύ τους, απλώς συμπίπτουν χρονικά. Και μάλιστα, σε μια συγκυρία στην οποία οι ανακλήσεις αποτελούν κάτι το σύνηθες στους κόλπους της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας. Στην περίπτωση του 3λιτρου V6 κινητήρα των GLE43, το ζήτημα εντοπίζεται σε βλάβη στην κεντρική μονάδα ελέγχου του κινητήρα που μπορεί να οδηγήσει σε αναπάντεχη διακοπή της λειτουργίας του όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), το φαινόμενο μπορεί να κάνει την εμφάνισή του όταν ο οδηγός «επιβραδύνει ή επιταχύνει με τον κινητήρα στο πρόγραμμα λειτουργίας ECΟ». Στην αναφορά του, ο οργανισμός αναφέρει επίσης πως «όταν σβήσει ο κινητήρας, οι προειδοποιητικές λυχνίες ενεργοποιούνται στο ταμπλό με την επανεκκίνηση του κινητήρα να πρέπει να γίνει χειροκίνητα από τον οδηγό». Σημειώνεται ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων που μπορεί να εμφανίσουν την εν λόγω δυσλειτουργία ανέρχεται σε 12.332 (ΜΥ 2016 και 2017).

Παράλληλα, η γερμανική εταιρεία προχώρησε στην αναστολή πωλήσεων της Ε350d στη Γερμανία, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες στον κινητήρα ώστε να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων του. Και συγκεκριμένα, εκείνες που αφορούν στα οξείδια του αζώτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τροποποιήσεις θα αφορούν στο σύστημα ψεκασμού και στην εγκατάσταση ενός μεγαλύτερου καταλύτη. Μετά τις αλλαγές αυτές, ο 3λιτρος V6 πετρελαιοκινητήρας θα συνεχίζει να αποδίδει 258 ίππους, σύμφωνα με τους Γερμανούς._Χ.Α. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ