top icon
Επικαιρότητα

Mercedes και Geely θα εξελίξουν από κοινού κινητήρες για υβριδικά αυτοκίνητα

Οι καρποί της συνεργασίας της Mercedes με την κινεζική Geely θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε συγγενικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Volvo.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η συνεργασία ανάμεσα στις Mercedes και Geely αναμένεται να δει τις δύο εταιρείες να εργάζονται από κοινού με επίκεντρο λύσεις που αφορούν υβριδικές μονάδες κίνησης που «θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους σε παγκόσμιο επίπεδο και θα δημιουργήσουν πραγματικές οικονομίες κλίμακας».

Και οι δύο πλευρές θεωρούν ότι η εν λόγω σύμπραξη τεχνολογίες θα συμβάλει καθοριστικά στο συνεχή μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας και θα επιταχύνει τη μετάβαση σε έναν κόσμο με μειωμένες ή και μηδενικές εκπομπές. Όπως ανακοινώθηκε, οι Mercedes και Geely θα αξιοποιήσουν τα τμήματα Έρευνας κα Εξέλιξης που θα διαθέτουν παγκοσμίως για να φέρουν στο φως έναν βενζινοκινητήρα επόμενης γενιάς που θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε υβριδικά μοντέλα που θα παραχθούν από τις δύο εταιρείες σε Ευρώπη και Κίνα. Επιπλέον, οι εν λόγω μονάδα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί «από τη Mercedes-Benz και τους συνεργάτες της στην Κίνα καθώς και από εκείνους της Geely, συμπεριλαμβανομένης της Volvo Cars».

Διαβάστε επίσης: Η κινεζική Geely έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος της Daimler AG

Θυμίζουμε ότι η Daimler AG, η μητρική εταιρεία της Mecedes, και η Geely Holding συνεργάζονται ήδη για την περαιτέρω ανάπτυξη της μάρκας smart σε παγκόσμια βάση καθώς κα για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στην κινεζική αγορά.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες ή επίσημες αναφορές αναφορικά με το μέλλον της υφιστάμενης συνεργασίας της Daimler με τη συμμαχία των Renault-Nissan-Mitsubishi και τη συνέχιση της χρήσης κινητήρων εσωτερικής της δεύτερης από την πρώτη.

Διαβάστε επίσης: Li Shufu, ο άνθρωπος πίσω από το σύγχρονο θαύμα της Geely –και της Volvo

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ