top icon
Επικαιρότητα

Μέτρα στήριξης ύψους 8 δις € και επιδότηση 7.000 € για κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ο Πρόεδρος Emmanuel Macron δήλωσε ότι στοχεύει να καταστήσει τη Γαλλία τον κορυφαίο κατασκευαστή καθαρών αυτοκίνητων στην Ευρώπη, ζητώντας μεταξύ άλλων από τους κατασκευαστές να επαναπατρίσουν την παραγωγή από το εξωτερικό και να εξελίξουν νέα μοντέλα στο γαλλικό έδαφος.

«Χρειαζόμαστε ένα κίνητρο: να κάνουμε τη Γαλλία τον κορυφαίο κατασκευαστή καθαρών αυτοκινήτων στην Ευρώπη φέρνοντας στη χώρα την παραγωγή περισσότερων του ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων ετησίως μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Γαλλίας.

Όπως εξήγησε, για την επίτευξη αυτού του στόχου η Γαλλία θα αυξήσει την κρατική επιδότηση προς τους καταναλωτές για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων από 6.000 ευρώ που είναι σήμερα σε 7.000 ευρώ.

Για καθε εταιρικό αυτοκίνητο η επιδότηση θα διαμοφώνεται στα 5.000 ευρώ και για κάθε επαναφορτιζόμενο υβριδικό στα 2.000 ευρώ.

Κανένα μοντέλο αυτοκινήτου που παράγεται σήμερα στη Γαλλία δεν πρέπει να κατασκευάζεται σε άλλες χώρες, πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος, η κυβέρνηση της χώρας δεν θα υπογράψει το πολυσυζητημένο κρατικό δάνειο ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς τη Renault έως ότου η διοίκηση και τα συνδικάτα ολοκληρώσουν τις μεταξύ τους συνομιλίες πoυ αφορούν στους εργαζομένους και τα εργοστάσια της εταιρείας στη χώρα.

Συνολικά, τα κυβερνητικά μέτρα για την υποστήριξη της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας θα ανέλθουν σε περίπου 8 δισεκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ο Macron κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στο εργοστάσιο της γνωστής εταιρείας Valeo.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνεται το δάνειο ύψους 5 δις ευρώ προς τη Renault.

«Η χώρα μας δεν θα ήταν η ίδια χωρίς τις μεγάλες μάρκες της – τις Renault, Peugeot και Citroen», τόνισε με έμφαση ο Πρόεδρος της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ