top icon
Επικαιρότητα

Michelin και Ford ενώνουν τις δυνάμεις τους

Στο επίκεντρο της συνεργασίας των δύο εταιρειών μπαίνουν οι πρόσφατες και μελλοντικές δημιουργίες της Ford Performance.

Η γαλλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών θα προμηθεύσει με τα απαραίτητα υλικά επαφής με την άσφαλτο τα μοντέλα Ford GT, Shelby Mustang GT350 και 350R, καθώς και τα «ταπεινότερα» Fiesta ST, Focus RS και F-150 Raptor, όπως επίσημα ανακοινώθηκε σήμερα. Οι μηχανικοί των δύο εταιρειών πρόκειται να συνεργαστούν στενά προκειμένου να κατασκευάσουν ελαστικά ειδικής σχεδίασης με υψηλές επιδόσεις στους τομείς του θορύβου, των κραδασμών, της διάρκειας ζωής αλλά και του κρατήματος στις στροφές. Κάθε τύπος ελαστικού θα σχεδιάζεται με γνώμονα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου αλλά και τις απαιτήσεις που επιβάλλει το «προφίλ» κάθε ενός από αυτά.

Πιο συγκεκριμένα, τα κορυφαία Michelin Pilot Sport Cup 2 θα «φορεθούν» στο νέο Ford GT, όπως και στo Shelby Mustang GT350R, ενώ ο ίδιος τύπος θα ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό του νέου Focus RS. Το «απλό» Shelby Mustang GT350 θα εφοδιάζεται με τα Michelin Pilot Super Sport, στα οποία θα «πατά» και το βασικό Focus RS. Τέλος, τα Fiesta ST και Focus ST θα «ντύνουν» τους τροχούς τους με τα ελαστικά Pilot της γαλλικής εταιρείας.

Η Michelin θα είναι ο επίσημος συνεργάτης της Ford όταν η τελευταία επιστρέψει το 2016 με το νέο GT στο διάσημο 24ωρο αγώνα του Le Mans._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ