top icon
Επικαιρότητα

NAIAS 2017: Porsche 911 GTS

Πρεμιέρα στην NAIAS 2017 και για την ανανεωμένη Porsche 911 GTS. Με 3λιτρο τούρμπο κινητήρα, πλέον. Και φυσικά, σε εκδόσεις Coupe, Cabriolet και Targa.

Η έκδοση GTS είναι το πρόσφατο μέλος της δημοφιλούς οικογένειας «911» που δέχεται τις γνωστές αναβαθμίσεις που είδαμε στα μοντέλο της γενιάς που είναι ευρύτερα γνωστή με την κωδική ονομασία 991.2. Αναβαθμίσεις, που, δίχως άλλο, έχουν στο επίκεντρό τους τον υπερτροφοδοτούμενο 3λιτρο κινητήρα της γερμανικής φίρμας, που παραλαμβάνει πλέον την σκυτάλη από τον επίσης «straight-six», πλην όμως, ατμοσφαιρικό κινητήρα των 3,8 λίτρων.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας αποδίδει 450 ίππους σε συνδυασμό με 550 Nm ροπής. Η πλήρης γκάμα της ανανεωμένης GTS περιλαμβάνει τις εκδόσεις Carrera GTS, Carrera 4 GTS, Carrera GTS Cabriolet, Carrera 4 GTS Cabriolet καθώς και την Targa 4 GTS. Δίχως να προκαλεί έκπληξη, απ’ όλες τις παραπάνω εκδόσεις η ταχύτερη είναι η τετρακίνητη κουπέ εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 3,6 δλ. όταν ο 3λιτρος κινητήρα συνδυάζεται με το γνώριμο, πλέον, κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, PDK. Για τους παραδοσιακούς, η Porsche διευκρινίζει πως προσφέρει για όλες τις διαθέσιμες GTS και χειροκίνητο κιβώτιο 7 σχέσεων.

Σχεδιαστικά, είναι μάλλον εύκολο να εντοπίσει κανείς τις διαφορές σε σχέση με τις απερχόμενες GTS, με το μάτι να «στέκεται» στο διαφορετικό εμπρός splitter καθώς και στα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω. Από εκεί και πέρα, οποιαδήποτε παραλλαγή του μοντέλου κι αν επιλέξετε, θα έχετε στη διάθεσή σας στο βασικό εξοπλισμό το Porsche Active Suspension Management (PASM), το Sport Chrono, καθώς και μονομπούλωνες ζάντες αλουμινίου με διάμετρο 20 ίντσες.

Φυσικά, σε σχέση με τις απλές 911 Carrera, οι GTS διαθέτουν φαρδύτερα μετατρόχια και σκουρόχρωμες λεπτομέρειες στις εισαγωγές αέρα, στα φώτα, στον πίσω διαχύτη και στις απολήξεις της εξάτμισης._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ