top icon
Επικαιρότητα

Νέα BMW i4: Μηδενικές εκπομπές, 530 ίπποι, αυτονομία έως και 600 χλμ.

Η BMW αποκάλυψε σήμερα σημαντικές λεπτομέρειες της ηλεκτρικής i4 που θα δούμε στους δρόμους σε λιγότερο από δύο χρόνια από σήμερα.

Η γερμανική εταιρεία αποφάσισε σήμερα να ανοίξει τα χαρτιά της ανακοινώνοντας σημαντικά στοιχεία που αφορούν στο τεχνολογικό ποιόν της νέας i4 – του τέταρτου κατά σειρά αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της που θα δούμε να μπαίνει στην παραγωγή το 2021, μετά το «τρέχον» i3 και τα επερχόμενα iX3 και iNext.

BMW i4

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, το i4 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW που βρίσκεται στο Μόναχο. Εκεί, δηλαδή, όπου σήμερα παράγονται η 4θυρη έκδοση της νέας Σειράς 3 με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης καθώς και οι plug-in υβριδικές εκδοχές της, οι αντίστοιχες για τη Σειρά 3 Touring (σ.σ.: οι plug-in παραλλαγές της τελευταίας θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται εκεί το 2020), η BMW 4 Series Coupe και η BMW M4 Coupe.

BMW i4

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως τόσο η ηλεκτρική μονάδα και το σύστημα φόρτισης, όσο και η μπαταρία βάρους 550 κιλών της νέας i4 θα κατασκευάζονται in-house από το BMW Group. Σύμφωνα με τους Βαυαρούς, η 5η κατά σειρά γενιά του συστήματος eDrive με το οποίο θα είναι «προικισμένη» η νέα i4 θα αποτελείται από μια ενιαία μονάδα κινητήρα, μετάδοσης και ηλεκτρονικών συστημάτων – η οποία θα είναι συμβατή ώστε να μπορεί να φιλοξενηθεί και σε άλλους τύπους αμαξωμάτων.

BMW i4

Οι μπαταρία της νέας BMW i4 θα έχει χωρητικότητα που θα κυμαίνεται στα 80 kWh εξασφαλίζοντας, σύμφωνα με τις προβλέψεις των Βαυαρών, αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση που θα φτάνει τα 600 χλμ. Η νέα i4 θα διαθέτει τα τεχνολογικά φόντα ώστε να μπορεί να φορτίζεται στα 150 kW, γεγονός που θα δίνει τη δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας μέσω ταχυφορτιστή έως και το 80% της μέγιστης αποθηκευτικής ικανότητας του συσσωρευτή σε χρόνο 35 λεπτών. Έτσι, η νέα i4 θα μπορεί στα 150 kW να φορτίσει την μπαταρία της μέσα σε 6 περίπου λεπτά ώστε να είναι εφικτή η κάλυψη 100 χλμ.

BMW i4

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική εταιρεία, ο ηλεκτροκινητήρας της νέας i4 θα αποδίδει ισχύ 530 ίππων – τιμή παραπλήσια με εκείνη των θερμικών V8 συνόλων της BMW που συναντάμε σήμερα κάτω από το εμπρός καπό των δημιουργιών του Μ Division. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της BMW, η νέα i4 θα έχει τελική ταχύτητα που θα υπερβαίνει τα 200 χλμ./ώρα, με το τυπικό αλλά πάντοτε ενδεικτικό «0-100» να ολοκληρώνεται σε περίπου 4 δλ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ