top icon
Επικαιρότητα

Νέα διόδια και χρεώσεις

Διοδίων ξεκίνημα από τις 29 Σεπτεμβρίου για τα βόρεια προάστια της Αθήνας, που καλούνται να πληρώνουν διόδια για τη χρήση της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

Οι νέοι σταθμοί λειτουργούν από τις 29 Σεπτεμβρίου στο Καπανδρίτι, τη Μαλακάσα, τα Οινόφυτα, τη Θήβα και την Τραγάνα, ενώ καταργείται ο σταθμός στο Σχηματάρι. Θα ακολουθήσουν σε επόμενη φάση πλευρικοί σταθμοί διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Αγιο Στέφανο, όταν φθάσει στο τέλος της η κατασκευή του παραδρόμου.
 
Οπως ανακοίνωσε η «Νέα Οδός ΑΕ», εκμεταλλεύεται το τμήμα της εθνικής οδού από τη Μεταμόρφωση έως την είσοδο του Μαλιακού, ταυτόχρονα με τη λειτουργία των νέων σταθμών θα ισχύσει και νέα χρέωση, με βάση τα διανυόμενα χιλιόμετρα (0,037 ευρώ ανά χιλιόμετρο).
 
Για να διασχίσει τα 175 χλμ. της διαδρομής, ένας οδηγός επιβατικού αυτοκινήτου θα πληρώνει 6,5 αντί για 5,5 ευρώ ως πρόσφατα. H  διαδρομή Μεταμόρφωση Αττικής μέχρι Σκάρφεια Φθιώτιδας για ένα επιβατικό αυτοκίνητο κόστιζε έως τώρα 8,25 ευρώ και  θα φτάσει τα 11,50 ευρώ. Στη διαδρομή Αθήνα – Χαλκίδα από 5,50 ευρώ θα μειωθεί στα 3,70 ευρώ. Σαφώς πιο ακριβές οι τιμές διέλευσης για τα φορτηγά οχήματα: 16,2 ευρώ για τα μεσαίας κατηγορίας και 22,6 ευρώ για τα πολυαξονικά.
 
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης του ΥΠΕΧΩΔΕ, τα διόδια στο συγκεκριμένο τμήμα της εθνικής οδού θα χρησιμοποιηθούν βάσει των συμφωνηθέντων για την κατασκευή της Ιονίας Οδού.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ