top icon
Επικαιρότητα

Νέα έκδοση για την ηλεκτρική Porsche Taycan

Με μία teaser φωτογραφία η Porsche μας προϊδεάζει σήμερα για την έλευση μιας νέας έκδοσης της ηλεκτρικής Taycan.

Η ηλεκτρική Taycan είναι το μοντέλο που σηματοδότησε μία νέα εποχή για τον Γερμανό κατασκευαστή – και μαζί της, βέβαια, τη μεταστροφή προς μια κινητικότητα με περισσότερες οικολογικές ευαισθησίες που δεν αντίκειται στις παραδοσιακές αρχές της μάρκας από το Zuffenhausen.

Σήμερα, το γερμανικό εργοστάσιο βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποκάλυψη μιας νέας έκδοσης του νέου της EV, η οποία, όπως όλα μαρτυρούν, θα τοποθετηθεί στη βάση της σχετικής πυραμίδας, κάτω από τις 4S, Turbo και Turbo S.

Κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται για την έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα, η οποία ήδη διατίθεται στην αγορά της Κίνας. Η «βασική» και αποκλειστικά πισωκίνητη Taycan διατίθεται στη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη με μπαταρία 79,2 kWh (προαιρετικά διατίθεται και με τη μεγαλύτερη των 93,4 KWh) και ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 469 ίππων.

Θυμίζουμε ότι η νέα Porsche Taycan είναι διαθέσιμη ήδη στις εκδόσεις Turbo και Turbo S που τροφοδοτούνται από δύο ηλεκτροκινητήρες (σε αγαστή συνεργασία με ένα κιβώτιο ταχυτήτων δύο σχέσεων που βρίσκεται στον πίσω άξονα), οι οποίοι αποδίδουν στην κορυφαία εκδοχή του μοντέλου μέγιστη ισχύ 761 ίππων και ροπή 1.005 Nm σε λειτουργία overboost και σε συνδυασμό με Launch Control. Αξίζει να σημειωθεί πως σε… νορμάλ συνθήκες, η μέγιστη ισχύς στην Turbo S δεν υπερβαίνει τους 625 ίππους.

Στην έκδοση Turbo, η μέγιστη απόδοση των ηλεκτροκινητήρων φτάνει τους 680 ίππους σε λειτουργία overboost και η «φυσιολογική» στους 625 ίππους, με την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 και 200 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται εδώ σε 3,2 και 10,6 δλ.

Η έκδοση 4S είναι διαθέσιμη με συσσωρευτή ενέργειας των 79,2 kWh (έκδοση Performance), σε συνδυασμό με μονάδες κίνησης που αποδίδουν έως και 530 ίππους σε λειτουργία overboost. Η Porsche επισημαίνει πως σε αυτή την περίπτωση η μέγιστη ισχύς φόρτισης της μπαταρίας δεν υπερβαίνει τα 225 kW και η αυτονομία κίνησης με μια φόρτιση τα 407 χλμ., σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP. Για όσους έχουν περισσότερες απαιτήσεις, η Taycan 4S είναι διαθέσιμη με την double-deck μπαταρία Performance Plus, η οποία έχει χωρητικότητα 93,4 kWh – ακριβώς όπως και στην περίπτωση των Turbo και Turbo S. Που έγκειται η διαφορά σε σχέση με αυτές; Κατ’ αρχήν, στην ισχύ των ηλεκτροκινήτων, καθώς εδώ η τελευταία δεν υπερβαίνει τους 571 ίππους. Από εκεί και πέρα, παρά την παραπανήσια ισχύ, η αυτονομία της νέας Taycan 4S με την μπαταρία Performance Plus ανέρχεται έως και 463 χλμ. και η ισχύς φόρτισης έως 270 kW.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ