top icon
Επικαιρότητα

Νέο Audi A3: Πρεμιέρα στη Γενεύη, πρώτη γεύση από το νέο S3

Μόλις 30 ημέρες μας χωρίζουν από την αποκάλυψη του νέου Audi A3, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, και εμείς σας μεταφέρουμε τις πρώτες πληροφορίες για την κορυφαία – και όχι μόνο – έκδοσή του.

Η κόντρα στην κατηγορία των premium χάτσμπακ πυροδοτείται εκ νέου με την επερχόμενη έλευση του νέου Audi A3 – ενός αυτοκινήτου που θα δούμε να αποκαλύπτεται πλήρως σε έναν μήνα από σήμερα και μιας πρότασης, ενγένει, που στην τέταρτη πλέον γενιάς της θα βρει στο εμπορικό της διάβα την προσεχή περίοδο τους συνήθεις υπόπτους. Δηλαδή, την BMW 1 Series και την Mercedes A-Class.

Audi S3

Σχεδιαστικά, το νέο A3, το οποίο βασίζεται στην αναβαθμισμένη εκδοχή του δαπέδου MQB του VW Group πάνω στο οποίο πατούν το νέο VW Golf, το νέο Skoda Octavia και το νέο Seat Leon που είδαμε να αποκαλύπτονται…. απανωτά τους τελευταίους τρεις μήνες, δεν αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω ακολουθώντας μία «εξελικτική πορεία» που δεν θα διαφοροποιείται από το γνώριμο αισθητικό DNA των πρόσφατων δημιουργιών της εταιρείας των τεμνόμενων κύκλων.

Audi S3

Όπως έχει ήδη αποκαλύψει η Audi, το νέο A3 θα είναι διαθέσιμο έως και το 2022 σε 11 διαφορετικούς τύπους αμαξώματος. Δυστυχώς για τους παραδοσιακούς λάτρεις των σπορ «χάτς», όχι και σε 3θυρη έκδοση, η οποία απουσιάζει από τη γκάμα «Α3» ήδη από το 2017. Στο ίδιο μήκος κύματος, απούσα θα είναι και η Cabrio. Σε αντίθεση, η τέταρτη γενιά του μοντέλου θα προσφέρεται μεταξύ άλλων σε 5θυρη περιβολή, ενώ το «παρών» θα δίνει μια 4θυρη έκδοση, μία SUV και μία τύπου liftback.

Audi S3

Η κορυφαία έκδοση S3 (βλ. σχετικές φωτογραφίες) θα είναι, όπως όλα μαρτυρούν, μία από τις πρώτες που θα δούμε να αποκαλύπτεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο. Όπως έχει ήδη επιβεβαιωθεί, κάτω από το καπό του νέου Audi S3 θα φιλοξενείται ο γνωστός, 2λιτρος και 4κύλινδρος φυσικά TFSI κινητήρας του VW Group, ο οποίος θα αποδίδει για την περίσταση πάνω από 300 ίππους εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο που θα κυμαίνεται μεταξύ 4,5 και 5 δλ.

Audi S3

Το νέο S3 θα προσφέρεται κατ’ αποκλειστικότητα με το γνωστό 7άρι DSG κιβώτιο – ούτε λόγος για χειροκίνητο – καθώς και με τετρακίνηση. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι μηχανικοί της Audi, το σύστημα μετάδοσης, σε συνδυασμό με το σύστημα Select Mode, το σύστημα διεύθυνσης με τα τρία προγράμματα/ρυθμίσεις και τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ της συγκεκριμένης έκδοσης, αποτέλεσαν τους τέσσερις βασικούς πυλώνες «ανάπτυξης» της νέας γενιάς του κορυφαίου (προς το παρόν) Α3.

Audi S3

Επ’ αυτού, ο μηχανικός εξέλιξης του νέου S3, Sebastien Straasser, αναφέρει χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στον βρετανικό Τύπο: «Έχουμε τώρα μία κεντρική μονάδα για τον δυναμικό έλεγχο των συστημάτων που περιλαμβάνουν τα αμορτισέρ, την τετρακίνηση και το torque vectoring μέσω του συστήματος πέδησης. Τώρα όλα αυτά έχουν τις ίδιες πληροφορίες. Για παράδειγμα, όλα θα ξέρουν αν το αυτοκίνητο υποστρέφει και όλα θα ενεργούν το ίδιο για να την αντιμετωπίσουν. Όταν θα λειτουργούν ανεξάρτητα, κανένα σύστημα δεν θα ξέρει τι κάνει το άλλο.»

Audi S3

Προς το παρόν, η Audi δεν αποκαλύπτει πληροφορίες που να αφορούν την υπόλοιπη γκάμα της οικογένειας «Α3», ούτε και εικόνες του εσωτερικού τους. Ωστόσο, σύμφωνα με τους συναδέλφους που είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τις προηγούμενες μέρες στις Αζόρες τα πρωτότυπα του νέου S3, η καμπίνα  του τελευταίου ξεχωρίζει για τον περιορισμένο αριθμό φυσικών διακοπτών/κουμπιών, καθώς φυσικά και για τον φουλ ψηφιακό πίνακα οργάνων. Αν μη τι άλλο, περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες αναμένεται να αποκαλυφθούν μέσα στις προσεχείς εβδομάδες, πριν την επίσημη αποκάλυψη της νέας γενιάς του γερμανικού μοντέλου.

Διαβάστε επίσης: Στα τεχνολογικά άδυτα του νέου Audi S3

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ