top icon
Επικαιρότητα

Νέο Dacia Duster: Με ελληνικό χρώμα (36 photos+video)

Η επίσημη παγκόσμια δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Dacia Duster στη χώρα μας έχει ήδη ξεκινήσει με περισσότερους από 540 εκπροσώπους του Τύπου να έχουν έως και τα τέλη Δεκεμβρίου τη δυνατότητα να πάρουν μια καλή «γεύση» από το νέο SUV της ρουμάνικης εταιρείας με τις γαλλικές -εδώ και χρόνια- επιρροές στους δρόμους της Ελλάδας. Και συγκριμένα, στα όμορφα τοπία και διαδρομές της Aνατολικής Αττικής.

Μετά την παρουσίαση της νέας Porsche Cayenne στην Κρήτη πριν λίγες εβδομάδες,  αυτή είναι η δεύτερη «back-to-back» επίσημη οδηγική πρεμιέρα ενός νέου μοντέλου στη χώρα μας. Κάτι βέβαια που έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν, καθώς ουκ ολίγες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν κατά καιρούς επιλέξει την Ελλάδα για την «επίσημη πρώτη» των νέων τους προτάσεων. Τόσο σε δημοσιογράφους, όσο και σε εκπροσώπους του δικτύου τους. Από τη Citroen και το αξέχαστο Visa, για παράδειγμα, που ουσιαστικά ήταν αυτοί που άνοιξαν το χορό των «ελληνικών παρουσιάσεων», έως τη Renault με το «21», τη Nissan με τα GTiR και Navara, τη Lexus με το 350h, τη Hyundai με το Santa Fe, την BMW με την Χ5, αλλά και τη Chevrolet με το Aveo, ενώ χαρακτηριστική ήταν πρόσφατα και η επιλογή του Costa Navarino από την VW για την παρουσίαση στο παγκόσμιο δίκτυο της του νέου Passat, και της Land Rover Ιταλίας, η οποία πραγματοποίησε στη Χαλκιδική το 2016 την παρουσίαση όλων των μοντέλων της γκάμας της στους Ιταλούς δημοσιογράφους.

Οι πρώτες φωτογραφίες από την παρουσίαση του νέου Dacia Duster στη χώρα μας ήδη κάνουν το γύρο του κόσμου αποτελώντας για μια ακόμα φορά μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για Ελλάδα να «βγει» προς τα έξω αναδεικνύοντας τόσο τις φυσικές της ομορφιές, όσο και τη μεγάλη ποικιλία διαδρομών στις οποίες μπορεί κανείς αξιολογήσει τις δυνατότητες του αυτοκινήτου. Και δη, ενός SUV, όπως είναι το νέο Dacia Duster. Αξίζει να σημειωθεί πως με επίκεντρο τόσο το ξενοδοχείο Cape Sounio, όσο και το Sofitel στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, οι δημοσιογράφοι που θα δώσουν το «παρών» θα έχουν όλες αυτές τις μέρες την ευκαιρία να οδηγήσουν το νέο SUV της Dacia σε επιλεγμένες ασφάλτινες και χωμάτινες διαδρομές, καθώς και σε μια ειδικά διαμορφωμένη «πίστα» που έχει δημιουργηθεί ειδικά για τις ανάγκες της παρουσίασης στα Λατομεία Διονύσου.

Οι καλές καιρικές συνθήκες, το φυσικό κάλλος της περιοχής, αλλά και η καλή πορεία του μοντέλου στην ελληνική αγορά, αποτέλεσαν βασικά στοιχεία που οδήγησαν την Dacia σε αυτή την επιλογή. Από την πλευρά της η Teoren Motors, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η επιλογή της χώρας μας και να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τον καλύτερο τρόπο. Σημαντική συμβολή στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την επιλογή της χώρας μας είχε και η ασφαλιστική εταιρεία Μinetta η οποία και ανέλαβε την ασφάλιση των αυτοκινήτων για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Σε ότι αφορά αυτό καθ’ αυτό το προϊόν, οι αλλαγές που έχουν γίνει είναι προφανές πως δεν έχουν αλλοιώσει το γνώριμο σχεδιαστικό DΝΑ του αυτοκινήτου, που από το 2010 μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να εδραιώσει την παρουσία της μάρκας τόσο στη γηραιά ήπειρο, όσο και στις αναδυόμενες αγορές της υφηλίου. Οι περισσότερες από 1 εκ. πωλήσεις του παγκοσμίως, αν μη τι άλλο, έρχονται να επιβεβαιώσουν το επιτυχημένο αυτό εγχείρημα, που πλέον γυρίζει μια ακόμα σελίδα στη νεότερη ιστορία του. Πατώντας στην ίδια πλατφόρμα με το παρελθόν, το νέο Dacia Duster δείχνει ακόμα πιο δυναμικό απ’ ότι η απελθούσα γενιά του. Πιο μυώδες και «στιβαρό», με νέα μάσκα που φτάνει έως τα ανανεωμένα σε σχεδίαση φωτιστικά σώματα, καταφέρνει, παρά τις πανομοιότυπες διαστάσεις του, να δείχνει πιο φαρδύ και επιβλητικό απ’ ότι ο πρόγονος του.

Από εκεί και πέρα, το δικό τους ρόλο αισθητικό και όχι μόνο ρόλο παίζουν το μετατοπισμένο εμπρός παρπρίζ (σημ.: επιλογή που συνδέεται άμεσα με την χωροταξία της καμπίνας), οι απαστράπτουσες ράγες οροφής, τα όμορφα προστατευτικά καλύμματα του αμαξώματος εμπρός και πίσω, οι τονισμένοι θόλοι των τροχών, τα ολοκαίνουργια σε αισθητική πίσω φώτα και φυσικά οι νέοι και πιο… πομπώδεις τροχοί με διάμετρο 17 ιντσών.

Πολλές αφανείς αλλαγές έχουν γίνει στα… ενδότερα, με το ενισχυμένο εμπρός πλαίσιο και την βελτιωμένη ηχομόνωση, χάρη στο παχύτερο τμήμα του πλαισίου που χωρίζει τον κινητήρα από την καμπίνα και τα παχύτερα κρύσταλλα, να κλέβουν την παράσταση. Από εκεί και πέρα, βελτιώσεις έχουν γίνει στο σύστημα πολυμέσων και διασύνδεσης, ενώ αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας (νέοι πλευρικοί αερόσακοι, μεγαλύτερα προσκέφαλα καθισμάτων κοκ). Σε ότι αφορά στα κινητήρια σύνολα, το νέο Dacia Duster το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους πετρελαιοκινητήρες dCi των 90 και 110 ίππων, με τον πρώτο να συνδυάζεται με κίνηση στους εμπρός τροχούς και τον ισχυρότερο με τετρακίνηση, καθώς και στον βενζινοκινητήρα TCe του γκρουπ Renault, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 125 ίππους._Χ.Α.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο από την παρουσίαση του νέου Dacia Duster στην Ελλάδα.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ