top icon
Επικαιρότητα

Νέο λογότυπο για την General Motors

Η GM παρουσίασε το νέο της λογότυπο που σηματοδοτεί μέσω της απεικόνισής του την έμφαση που θα δώσει η αμερικανική εταιρεία στην ηλεκτροκίνηση.

Η General Motors παρουσίασε χθες το νέο της λογότυπο σε μία προφανή προσπάθεια του αμερικανικού κολοσσού να επικοινωνήσει την… ηλεκτρική κατεύθυνση που αναμένεται να ακολουθήσει τα προσεχή χρόνια.

Η αλλαγή λογότυπου -η πέμπτη στην ιστορία της GM από το 1908 και η πρώτη εδώ και μία και πλέον δεκαετία- έρχεται ως μέρος μιας νέας προωθητικής καμπάνιας που επικεντρώνεται στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην αύξηση του ενδιαφέροντος του για τα επερχόμενα ηλεκτρικά οχήματα της μάρκας.

Το νέο λογότυπο περιλαμβάνει τα αρχικά της εταιρείας με πεζά γράμματα, σε αντίθεση με τα κεφαλαία που έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και δεκαετίες. Τα γράμματα ‘g’ και ‘m’ περιβάλλονται από ένα στρογγυλεμένο στις άκρες του τετράγωνο, όλα σε μπλε χρωματισμό, με στόχο, όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν οι δημιουργοί του «να υποδηλώσει  τον καθαρό ουρανό ενός μέλλοντος με μηδενικές εκπομπές».

Το νέο logo κοσμείται ακόμα από μία χαρακτηριστική υπογράμμιση κάτω από το ‘m’, η οποία παραπέμπει στη νέα γενιά των μπαταριών της εταιρείας. Σύμφωνα με την τελευταία, ο χώρος που υπάρχει στο λογότυπο μεταξύ της υπογράμμισης και του γράμματος ‘m’ έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παραπέμπει οπτικά σε ηλεκτρικό φις.

Το νέο λογότυπο λανσάρεται σε συνδυασμό με μία νέα προωθητική καμπάνια με τίτλο «Everybody In» που σηματοδοτεί με τη σειρά της την έλευση των μελλοντικών EV της GM.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της, η GM σχεδιάζει να επενδύσει 27 δις δολάρια στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης έως το 2025 παρουσιάζοντας στην γκάμα της έως τότε 30 EV.

Οι στόχοι της GM στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα υποστηρίζονται από την μπαταρία με την ονομασία Ultium καθώς και από μία νέα πλατφόρμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ