top icon
Επικαιρότητα

Νύχτες Πρεμιέρας με τη Renault

H Renault για δεύτερη χρονιά υποστηρίζει το «Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας–Νύχτες Πρεμιέρας» επιβεβαιώνοντας τη στενή της σχέση με την έβδομη τέχνη.

Ο έρωτας της Renault με το σινεμά κρατάει χρόνια. Στα τέλη του 19oυ αιώνα (1899) ο Louis Renault υπήρξε ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτου που εμφανίστηκε σε ταινία πίσω από το τιμόνι μιας Voiturette Τύπου Α, ξεκινώντας μια σχέση αγάπης που συνεχίζει να παραμένει δυνατή. Η Renault παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο όχι μόνο σε ταινίες, όπως η περίφημη «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα», αλλά ξεχωρίζει και ως χορηγός σε μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών από το 1983, το Φεστιβάλ Αμερικανικού Κινηματογράφου της Deauville, το Φεστιβάλ της Lyon ενώ για 2η συνεχόμενη χρονιά, η Renault συμμετέχει ως επίσημος χορηγός και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το πιο ιστορικό φεστιβάλ στον χώρο της έβδομης Τέχνης.

Επιβεβαιώνοντας αυτή τη στενή σχέση της μάρκας με το σινεμά και στην Ελλάδα, η Renault και η TEOREN MOTORS, σε συνεργασία με τη SIXT, υποστηρίζουν το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας (23/9–4/10). Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο θεσμό, ο οποίος προσφέρει τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει σε πρώτη προβολή κινηματογραφικές ταινίες από την Αμερική και την Ευρώπη που αναμένεται να γίνουν επιτυχίες μέσα στους επόμενους μήνες.

Το φεστιβάλ άνοιξε τις πύλες του την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την προβολή της ταινίας «Νιότη» του βραβευμένου με Όσκαρ, Πάολο Σορεντίνο. Η Renault ως Επίσημος Υποστηρικτής μετακινήσεων θα βρίσκεται στο πλευρό του Φεστιβάλ καθ όλη τη διάρκεια του, στηρίζοντας μια εκδήλωση ιδιαίτερης πολιτιστικής σημασίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ