top icon
Επικαιρότητα

Ο «αρχιτέκτονας» του Autopilot της Tesla πάει… Intel

Ο ιθύνον νους του συστήματος πιλοτικής οδήγησης της αμερικάνικης εταιρείας ρίχνει μαύρη πέτρα πίσω του προκαλώντας ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο στελεχιακό δυναμικό της Tesla.

Πρόκειται για τον Jim Keller, ο οποίος και διεύθυνε το πρόγραμμα ανάπτυξης του γνωστού συστήματος αυτόνομης οδήγησης Autopilot της Tesla από το 2016 μέχρι σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Keller έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επίβλεψη σημαντικών τεχνολογικών κατακτήσεων την τελευταία δεκαετία για λογαριασμό άλλων εταιρειών. Πριν από την Tesla, για παράδειγμα, ο Keller επέβλεψε την εξέλιξη των επεξεργαστών A4 και A5 της Apple, που τροφοδοτούσαν πολλές συσκευές της τελευταίας από το 2010 έως το 2012. Πριν από αυτό, εργάστηκε στην Advanced Micro Devices (AMD), αναπτύσσοντας τον επεξεργαστή Zen.

Η απώλεια ενός «αρχιτέκτονα» του αναστήματος του Keller είναι αναμφίβολα μία σημαντική απώλεια για οποιαδήποτε εταιρεία και στην περίπτωση της Tesla αντιπροσωπεύει μία ακόμα, μετά τις πρόσφατες αποχωρήσεις του επικεφαλής πωλήσεων, αλλά και του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας.

Όπως επίσημα ανακοινώθηκε, το κενό του Jim Keller, ο οποίος μεταπηδά στην Intel, θα αναπληρώσει «εκ των έσω» ο Pete Bannon.

Στη σχετική δήλωσή της, η Tesla αναφέρει τα εξής για την αποχώρηση του στελέχους της:

«Ο Jim Keller επέβλεπε τα προγράμματα εξέλιξης υλικών χαμηλής τάσης, το λογισμικό του Autopilot καθώς και τα συστήματα infotainment της Tesla. Πριν από την ένταξή του στην εταιρεία, το βασικό πάθος του Jim ήταν οι μικρο-επεξεργαστές και τώρα θα του δοθεί η δυνατότητα να εργαστεί σε μια εταιρεία όπου θα μπορέσει να επικεντρωθεί εκ νέου αποκλειστικά σε αυτό. Εκτιμούμε τη συνεισφορά του στην Tesla και του ευχόμαστε το καλύτερο»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ