top icon
Επικαιρότητα

O Διευθύνων Σύμβουλος της VW επαινεί τον Elon Musk

Ο Herbert Diess, ο ισχυρός άνδρας του VW Group, έπλεξε για μια ακόμα φορά το εγκώμιο της Tesla και προσωπικά του Elon Musk αναγνωρίζοντας τον ηγετικό ρόλο της αμερικάνικης εταιρείας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Ο Herbert Diess, ο Διευθύνων Σύμβουλος του VW Group, επαίνεσε δημοσίως και για μία ακόμα φορά τον Elon Musk δηλώνοντας ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες της αγοράς, ελέω Covid19, ο 49χρονος ηγέτης της Tesla κατάφερε να αποδείξει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να είναι κερδοφόρα εν μέσω πανδημίας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο LinkedIn, η Porsche και η Tesla ήταν μεταξύ των λίγων αυτοκινητοβιομηχανιών που κατάφεραν εν μέσω πανδημίας να μην καταγράψουν απώλειες κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2020.

«Ο Elon Musk καταφέρνει να φέρνει αποτελέσματα που πολλοί θεωρούν αδύνατα», έγραψε με νόημα ο Herbert Diess. Ο Γερμανός μάνατζερ είπε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της Tesla υποστηρίζουν την άποψή του ότι «σε πέντε έως δέκα χρόνια η πιο πολύτιμη εταιρεία του κόσμου θα είναι μια εταιρεία κινητικότητας – που μπορεί να είναι η Tesla, η Apple ή και η VW».

Στο πρόσφατο παρελθόν οι Herbert Diess και Elon Musk έχουν ανταλλάξει δημοσίως αναλόγου ύφους… φιλοφρονήσεις. Από τη μεριά του, ο πρώτος έχει επανειλημμένα χαιρετίσει τα τεχνολογικά επιτεύγματα της Tesla, με τον Elon Musk να έχει δηλώσει ότι ο επικεφαλής της VW «κάνει περισσότερα πράγματα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία».

Η VW έχει δηλώσει ότι θα επενδύσει μέσα στα προσεχή χρόνια στον τομέα της ηλεκτροκίνησης περισσότερα από 30 δις ευρώ.

Οι μετοχές της Tesla έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα μέσα Μαρτίου, καθιστώντας την αμερικανική εταιρεία την πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. Η Tesla έχει χρηματιστηριακή αξία αυτή τη στιγμή της τάξης των 281 δις δολαρίων, επισκιάζοντας εκείνη των 86 περίπου δις της VW – και αυτό παρά το γεγονός ότι ο Γερμανός κατασκευαστής πουλάει περισσότερα οχήματα παγκοσμίως από οποιοδήποτε άλλο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ