top icon
Επικαιρότητα

O ήχος της ηλεκτρικής Lotus Evija θα παραπέμπει σε 8κύλινδρο κινητήρα της F1 (+video)

H χροιά του εμβληματικού V8 Cosworth-Ford DFV κινητήρα που κινούσε την Type 49 θα αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα «χτιστούν» οι ήχοι που θα παράγει η ηλεκτρική Lotus Evija των 2.000 ίππων.

Η νέα Lotus Evija, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο από τη διάσημη βρετανική εταιρεία από το Norfolk, βρίσκεται λίγους μήνες πριν το επίσημο λανσάρισμά της υποσχόμενη καταιγιστικές επιδόσεις χάρη στην… τρομακτική ισχύ των 2.000 ίππων που θα παρέχουν οι ηλεκτροκινητήρες της.

Όπως επισήμως ανακοινώθηκε σήμερα, το «εξωφρενικό» και αμιγώς ηλεκτροκίνητο hypercar των Βρετανών θα παράγει τεχνητούς ήχους κατά την οδήγηση – και όχι μόνο – οι οποίοι θα χρησιμοποιούν ως βάση τους τη χροιά του 8κύλινδρου κινητήρα Cosworth-Ford DFV, τον οποίο χρησιμοποιούσε η Type 49 – με άλλα λόγια, το εμβληματικό μονοθέσιο της Lotus στην F1, το οποίο πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση το 1967 και μάλιστα με νίκη δια χειρός Jim Clark στο πρώτο κιόλας GP της χρονιάς εκείνης που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία.

Lotus Type 49

Υπεύθυνος για τη σύνθεση των ήχων της νέας Lotus Evija είναι ο Ελληνικής καταγωγής μουσικός παραγωγός Patrick Patrikios, ο οποίος έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες με διάφορα κινηματογραφικά soundtrack αλλά και διάσημους καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής, όπως η Britney Spears.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα ηχητικό τοπίο για την Evija που θα είναι ξεχωριστό και αναγνωρίσιμο για μοντέλο της Lotus. Κάθισα με την ομάδα εξέλιξης του μοντέλου στο Hethel και συζήτησα τι πρέπει να κάνουμε. Θέλαμε κάτι εγγενώς συνδεδεμένο με την Lotus», δήλωσε ο Patrick Patrikios. Και συμπλήρωσε: «Υπάρχει μια αγνότητα σε αυτόν τον V8, ένα ακατέργαστο αίσθημα κι ένα συναίσθημα που αναδεύει κάτι στην ψυχή μας».

Patrick Patrikios

Οι ήχοι που δημιούργησε ο συνθέτης αποτέλεσαν τη βάση και για πολλούς ακόμα ακουστικά… ερεθίσματα, όπως για παράδειγμα εκείνος που φτάνει στα αυτιά των επιβατών με την ενεργοποίηση του φλας ή όταν κάποιος από αυτούς δεν φορά τη ζώνη ασφαλείας.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ