top icon
Επικαιρότητα

O Jost Capito επιστρέφει στα παλιά του λημέρια

Δηλαδή, στη VW. Όχι όμως στο αγωνιστικό τμήμα των Γερμανών, αλλά ως επικεφαλής στο τμήμα υψηλών επιδόσεων και εξαρμάτων aftermarket της μαμάς εταιρείας.

Ο Jost Capito είναι ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια έχει ταυτίσει το όνομα του με τις επιτυχίες του Γερμανού κατασκευαστή στο WRC και φυσικά με το «χτίσιμο» μιας ομάδας-πρότυπο, αν μη τι άλλο, σε επίπεδο αποτελεσμάτων, που από το 2013 έως και το 2016 έβαλε τη σφραγίδα της στο χώρο κατακτώντας τέσσερις Παγκόσμιους Τίτλους. Στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού, με αφορμή την επικείμενη αποχώρηση της γερμανικής εταιρείας από τους αγώνες του Π.Π. Ράλλυ, ο Capito αποφάσισε να αλλάξει επαγγελματική στέγη, με τον Ron Dennis να σπεύδει τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε να τον χρίσει επικεφαλής της McLaren Racing. Ωστόσο, η αλλαγή καθεστώτος στη βρετανική ομάδα που συνοδεύτηκε από την αποχώρηση (ή μήπως εκδίωξη;) του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της, «παρέσυρε» μαζί της και τον Jost Capito που από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτος μέχρι και σήμερα παρέμενε παροπλισμένος.

Πλέον, ο άνθρωπος που ξεκίνησε την καριέρα του στο χώρο της αυτοκίνησης το 1985 στους Βαυαρούς της BMW μεταπηδώντας εν συνεχεία στην Porsche (1989), και με ενδιάμεσο σταθμό την Sauber F1 στο τιμόνι της Ford Performance δημιουργώντας μεταξύ άλλων το αξέχαστο Focus RS πρώτης γενιάς, επιστρέφει στη VW. Με την αγωνιστική ομάδα της τελευταίας να αποτελεί πλέον παρελθόν, ο Γερμανός αναλαμβάνει πλέον νέα καθήκοντα έχοντας την ευθύνη τόσο του τμήματος υψηλών επιδόσεων της εταιρείας, τη γνωστή VW R GmbH, όσο και την VW Zubehor GmbH, που εξελίσσει-κατασκευάζει τα aftermarket αξεσουάρ της μάρκας.

Αξίζει να προσθέσουμε πως ο Jost Capito αντικαθιστά στις προαναφερθείσες διοικητικές θέσεις τον Ulrich Riestenpatt gt. Richter, ο οποίος αναλαμβάνει διευθυντής στο εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στο Osnabruck της Κάτω Σαξονίας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ