top icon
Επικαιρότητα

Ο κινητήρες του ανανεωμένου Opel Insignia – κορυφαία έκδοση η GSi των 240 ίππων.

Ένα μήνα μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια του ανανεωμένου Insignia, η Opel αποκαλύπτει πλήρως τη φαρέτρα των κινητήριων συνόλων του μοντέλου, που έχει ως σημείο αναφοράς στην κορυφαία έκδοση GSi ένα 2λιτρο σύνολο με απόδοση 240 ίππων.

Στις αρχές του περασμένου μήνα η Opel παρουσίασε το ανανεωμένο Insignia, χωρίς όμως να αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τους κινητήρες που θα κινούν από την τρέχουσα χρονιά τη μεσαία οικογενειακή πρόταση του Γερμανού κατασκευαστή. Σήμερα όμως το πλήρωμα του χρόνου ήρθε, και με αφορμή την παρουσία του μοντέλου στην όχι και τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών, η Opel ανοίγει πλήρως τα χαρτιά της, τόσο για την έκδοση Grand Sport, όσο και για την Sports Tourer.

Opel Insignia GSi

Ενώ στο πρόσφατο παρελθόν οι κινητήρες – ντίζελ και βενζίνης – του Opel Insignia ανήκαν σε τρεις διαφορετικές σειρές, οι νέοι μπαίνουν έρχονται να μπουν κάτω από τη σκέπη μιας και μόνο οικογένειας.  Στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκεται η έκδοση GSi, με έναν 2λιτρο και 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα με απόδοση 240 ίππων και 350 Nm να δίνει το «παρών» σε συνεργασία με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 9 σχέσεις, τετρακίνηση Twinster (για τη συγκεκριμένη διάταξη διαβάστε περισσότερα εδώ), ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα eBoost στα φρένα και ανάρτηση FlexRide με αμορτισέρ με μεταβαλλόμενη απόσβεση.

Opel Insignia GSi

Το ανανεωμένο Insignia προσφέρεται και στην απλή έκδοση 2.0T, με τον ίδιο κινητήρα να αποδίδει 350 Nm αλλά 200 για την περίσταση ίππους. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη εκδοχή του 2λιτρου κινητήρα, η οποία συνδυάζεται επίσης με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, είναι η πρώτη από το «στρατόπεδο» της Opel με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων. Από εκεί και πέρα,  η γκάμα περιλαμβάνει δύο 3κύλινδρους, έναν βενζίνης στα 1.4 λίτρα με απόδοση 145 ίππων και 236 Nm και έναν ντίζελ στα 1,5 λίτρα, με μέγιστη ισχύ 122 ίππων και 350 Nm. Πιο πάνω, συναντάμε έναν 2λιτρο ντίζελ, ο οποίος θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στη νέα χρονιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ