top icon
Επικαιρότητα

Ο Nico Rosberg δοκίμασε το ηλεκτρικό αγωνιστικό μονοθέσιο ID.R της VW

Ο Nico Rosberg, Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 του 2016, βρέθηκε στο τιμόνι του ID.R, του πλήρως ηλεκτρικού αγωνιστικού μονοθέσιου της Volkswagen.

Στο περιθώριο του αγώνα της F1 στην πίστα του Nürburgring, έλαβε χώρα ένα πολύ ιδιαίτερο happening: o Nico Rosberg, o Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 του 2016, είχε την ευκαιρία να βρεθεί στο τιμόνι του ID.R, του πλήρως ηλεκτρικού αγωνιστικού μονοθέσιου της Volkswagen. Έκανε ένα γύρο στην πίστα του Grand Prix με το πανίσχυρο μονοθέσιο των 680 PS. Ο Rosberg, δηλώνει παθιασμένος με την ηλεκτροκινητικότητα και έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό σε πιο καθαρές τεχνολογίες από τότε που αποσύρθηκε από τη F1.

ID.R - NICO_ROSBERG

Μεταξύ άλλων, ίδρυσε το Greentech Festival, μια εκδήλωση αειφορίας. Ο 35χρονος γοητεύεται ιδιαίτερα από εταιρείες με καινοτόμες λύσεις και βιώσιμες ιδέες στον τομέα της κινητικότητας. Στο Nürburgring, αποδέχθηκε την πρόσκληση της Volkswagen να βρεθεί στη θέση του οδηγού του ID.R ως πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, νυν δοκιμαστής αυτοκινήτων. Ο Rosberg, δήλωσε αργότερα στα κανάλια κοινωνικών μέσων του ότι το αυτοκίνητο είχε το είδος της απόδοσης που είχε βιώσει μόνο σε ένα μονοθέσιο της Formula 1.

ID.R - NICO_ROSBERG

Το ηλεκτρικό αγωνιστικό μονοθέσιο κατέχει το ρεκόρ όλων των εποχών στο Pikes Peak στο Κολοράντο (ΗΠΑ), στο Goodwood Hill (Μεγάλη Βρετανία), στο βουνό Tianmen (Κίνα), καθώς και το ρεκόρ γύρου για πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Nürburgring-Nordschleife και στο Bilster Berg (αμφότερα στη Γερμανία). Τα ρεκόρ και η συνεπακόλουθη τεχνογνωσία αποτελούν μία ολοένα διευρυνόμενη βάση για την εξέλιξη της οικογένειας μοντέλων ID. Ήδη το ID.3 κυκλοφορεί στους δρόμους, μέσα στο μήνα και στην Ελλάδα, ενώ το ηλεκτρικό SUV της γκάμας, το ID.4, θα ακολουθήσει πολύ σύντομα. Ο στόχος είναι η Volkswagen να έχει στη γκάμα της περισσότερα από 20 ηλεκτρικά οχήματα ως το 2025. Δελτίο Τύπου


Το video στο YouTube με το γρήγορο γύρο του Nico Rosberg http://bit.ly/ID-R_and_NICO_ROSBERG


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ