top icon
Επικαιρότητα

Ο πρώτος σταθμός Supercharger της Tesla στην Ελλάδα είναι γεγονός

Η Tesla εγκαινίασε και επίσημα στην Αθήνα τον πρώτο σταθμό Supercharger, ενώ μέσα στο 2021 πρόκειται να εγκαταστήσει δύο επιπλέον.

Μετά την παράδοση των πρώτων οχημάτων στους πελάτες Tesla στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2020, η εταιρεία προχωρά με ταχύ βηματισμό στην ανάπτυξή της στη χώρα μας με τα εγκαίνια, αυτή την εβδομάδα, του πρώτου σταθμού ταχυφορτιστών Supercharger.

Όπως ανακοινώθηκε, ο εν λόγω σταθμός βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στην Αθήνα και διαθέτει 6 μεμονωμένους ταχυφορτιστές, οι οποίοι μπορούν να φορτίσουν ένα Model S, ένα Model X και ένα Model 3 σε λεπτά της ώρας.

«Οι ταχυφορτιστές παρέχουν ενέργεια με ταχύ ρυθμό που σταδιακά επιβραδύνεται καθώς γεμίζει η μπαταρία. Το όχημα ειδοποιεί αυτόματα τον οδηγό μέσω της εφαρμογής Tesla όταν έχει αρκετή ενέργεια για να συνεχίσει το ταξίδι. Με την αυτονομία και την αποδοτικότητα των οχημάτων Tesla, η φόρτιση άνω του 80% δεν είναι συνήθως απαραίτητη», αναφέρει σχετικά η Tesla στην επίσημη ανακοίνωσή της.

Το κόστος φόρτισης ανά kWh στον εν λόγω Supercharger ανέρχεται στα 0,35 €.

Όπως μπορεί να δει κανείς εδώ, η Tesla σκοπεύει να εγκαταστήσει τρεις ακόμα σταθμούς στην Ελλάδα μέσα στο 2021. Και συγκεκριμένα, σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λαμία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ