top icon
Επικαιρότητα

O Rupert Stadler είναι και επίσημα παρελθόν για το VW Group

Ως συναινετικό χαρακτηρίζεται το οριστικό – πλέον – διαζύγιο του προφυλακισμένου CEO της Audi, Rupert Stadler, με τον όμιλο VW.

Όπως είχαμε προβλέψει πριν ένα μόλις 24ώρο (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ), τo Εποπτικό Συμβούλιο τόσο της VW AG, όσο και εκείνο της Audi AG ξκαθάρισαν σήμερα ότι έχουν καταλήξει σε συμφωνία με τον Rupert Stadler προκειμένου να τερματιστεί το συμβόλαιο του τελευταίου – και μάλιστα άμεσα. Θυμίζουμε πως ο Stadler, ο οποίος άρχισε να εργάζεται για λογαριασμό της Audi το 1990, ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας από το 2007 αποτελώντας συγχρόνως μέλος του ΔΣ της VW από το 2010.

Θυμίζουμε ότι ο πρώην CEO της Audi, ο οποίος από τον Ιούνιο, όταν και συνελήφθη από τις γερμανικές αρχές υπό το βάρος κατηγοριών που σχετίζονται με το διαβόητο πλέον dieselgate, μέχρι και σήμερα, τελούσε υπό καθεστώς «διαθεσιμότητας».

Η ανακοίνωση της Audi για την παραπάνω εξέλιξη αναφέρει τα εξής:

«Ο κ. Stadler εγκαταλείπει τις εταιρείες με άμεση ισχύ και δεν θα εργάζεται πλέον για το VW Group. Ο κ. Stadler το πράττει επειδή, λόγω της παρατεταμένης προφυλάκισης του, δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τα καθήκοντά του ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και επιθυμεί να επικεντρωθεί στην υπεράσπισή του. Η συμβατική εκτέλεση της απόφασης εξαρτάται από την πορεία και την έκβαση της ποινικής διαδικασίας»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ