top icon
Επικαιρότητα

Οι πρώτες επίσημες εικόνες της νέας Mercedes SL

Η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες, έστω και με καμουφλάζ, καθώς και λεπτομέρειες αναφορικά με τη νέα SL, η οποία εξελίσσεται από την Mercedes-AMG και θα παρουσιαστεί το 2021.

Η 8η γενιά της Mercedes SL Roadster βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης και αυτό αποδεικνύουν, οι πρώτες επίσημες εικόνες που δημοσιεύτηκαν από τη Mercedes-Benz. Σε αυτές, απεικονίζονται δύο πρωτότυπα προπαραγωγής να υπόκεινται σε δοκιμές στο δρόμο που βρίσκεται κοντά στο Κέντρο Δοκιμών και Τεχνολογίας της Mercedes-Benz AG, στο Immendingen της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Mercedes-Benz, στόχος της νέας SL είναι η επιστροφή στις αγωνιστικές ρίζες της μάρκας, οι οποίες φτάνουν πίσω στο μακρινό 1952. Σε αυτό το πλαίσιο, την εξέλιξη ανέλαβε, για πρώτη φορά στην περίπτωση της SL, το αγωνιστικό παρακλάδι της γερμανικής μάρκας, η Mercedes-AMG.

Mercedes SL

Από την πρώτη ματιά, γίνεται φανερή η οπτική συνάφεια των καμουφλαρισμένων αυτοκινήτων με την AMG GT, την ώρα που ο διαφορετικός σχεδιασμός των απολήξεων της εξάτμισης, μαρτυρά τη χρήση περισσότερων του ενός, κινητηρίων συνόλων. Ακόμη, στην εξωτερική εμφάνιση ξεχωρίζουν οι κουκούλες οροφής, που αντικαθιστούν τη σκληρή οροφή η οποία είχε υιοθετηθεί στις δύο προγενέστερες “αναγεννήσεις” της Mercedes-Benz SL. Επιπλέον, στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει το μακρύ και επικλινές καπό, όπως και η γωνία υπό την οποία έχει σχεδιαστεί η μάσκα.

Mercedes SL

Στο πίσω μέρος, η ομοιότητα με την Mercedes-AMG GT είναι φανερή, αφού τα δύο μοντέλα μοιράζονται την ίδια, αλουμινένια πλατφόρμα που είναι γνωστή ως Modular Sports Architecture (MSA). Εκτός αυτού, τα δύο πολυτελή σπορ μοντέλα της Mercedes-Benz θα μοιράζονται και τεχνολογικές λύσεις όσον αφορά σε άξονες, αναρτήσεις, σύστημα διεύθυνσης, την ηλεκτρική αρχιτεκτονική των 48V, καθώς επίσης και τα υβριδικά κινητήρια σύνολα. Επιπλέον, τόσο η νέα Mercedes SL όσο και η Mercedes-AMG GT, αναμένεται να κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Mercedes που βρίσκεται στο Sindelfingen της Γερμανίας.

Mercedes SL

Αν και επίσημα δεδομένα αναφορικά με τα μηχανικά μέρη της νέας Mercedes SL δεν έχουν διαρρεύσει, σύμφωνα με πληροφορίες το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη θα είναι ενσωματωμένο στον πίσω άξονα, όπως συμβαίνει και με την Mercedes-AMG GT. Από πλευράς διαστάσεων, η νέα SL αναμένεται να είναι λίγο μεγαλύτερη από την τωρινή εκδοχή της (μήκος 4630, πλάτος 1870 και ύψος 1310 χιλιοστά).  Μια ακόμη σημαντική αλλαγή, αφορά στο γεγονός ότι η νέα Mercedes SL Roadster, θα προσφέρεται σε έκδοση 2+2 θέσεων, αφού ξανά σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι της μάρκας με το αστέρι θέλουν να δημιουργήσουν ένα σπορ αυτοκίνητο που θα ανταγωνίζεται, από πλευράς πρακτικότητας, την Porsche 911.

Mercedes SL

Όσον αφορά στους κινητήρες, η νέα Mercedes SL αναμένεται να εφοδιάζεται με τους υβριδικούς 6κύλινδρους (σε σειρά) και V8 κινητήρες βενζίνης, ενώ θα περιλαμβάνει “απλές” και “AMG” εκδόσεις. Από 6κύλινδρες εκδόσεις, ως βασική θα προσφέρεται η Mercedes SL 450 EQ Boost με τον 3λιτρο κινητήρα ισχύος 365 ίππων, σε συνδυασμό με επιπλέον 22 ίππους που θα προέρχονται από ενσωματωμένη γεννήτρια-μίζα. Ακόμη, η Mercedes SL 53, με περιποιήσεις από την AMG, θα είναι μια πιο δυνατή εκδοχή της 450 EQ Boost, αποδίδοντας 430 ίππους από αντίστοιχο κινητήριο σύνολο με την ίδια ηλεκτρική υποβοήθηση ισχύος, 22 ίππων.

Mercedes SL

Από τα μοντέλα με κινητήρα V8, η  Mercedes SL 500 EQ Boost θα διαθέτει υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων και ισχύος 430 ίππων -όπως η SL 53,- με αυξημένη όμως ροπή. Το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας  θα είναι η Mercedes SL 63 που με βάση τις πληροφορίες θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, με την πιο δυνατή του 4λιτρου κινητήρα να ξεπερνά σε ισχύ τους 600 ίππους και τους 30, από την ηλεκτρική υποβοήθησης του συστήματος. Όσον αφορά σε εκδόσεις με κινητήρα V12, αν και δεν υπάρχει κάποια σαφής ανακοίνωση, δε θεωρείται πιθανό να υιοθετηθούν.

Mercedes SL

Η Mercedes SL θα διαθέτει στάνταρ αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, ενώ οι εκδόσεις AMG θα εξοπλίζονται με το ηλεκτρικό πακέτο Speedshift, για ταχύτερες αλλαγές. Όσον αφορά στη μετάδοση κίνησης, αυτή θα γίνεται σίγουρα στους πίσω τροχούς, ενώ ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα υπάρχει και τετρακίνητη εκδοχή.  Αν και η στροφή της Mercedes SL προς έναν πιο σπορ και οδηγοκεντρικό χαρακτήρα είναι σαφής, το νέο μοντέλο θα διαθέτει πολλά προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, μεταξύ των οποίων εντάσσεται και η ημι-αυτόνομη λειτουργία Drive Pilot.

Σημειώνεται, πως η Mercedes SL 8ης γενιάς θα προσφέρεται, όπως και η προκάτοχός της, αποκλειστικά σε εκδοχή αμαξώματος roadster.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ