top icon
Επικαιρότητα

Οι στόχοι της Ford για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

Η Ford διευρύνει τους στόχους για την κλιματική αλλαγή, με ορίζοντα τη μετάβασή της σε ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2050.

Η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο προκειμένου να τροφοδοτεί μέχρι το 2035 όλα τα εργοστάσια παραγωγής οχημάτων που διαθέτει με ενέργεια που παράγεται κατά 100% από ανανεώσιμες πηγές. Αυτή τη στιγμή η Ford ήδη χρησιμοποιεί αποκλειστικά πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για όλες τις εγκαταστάσεις της στη Μ. Βρετανία, στο εργοστάσιό της στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, καθώς και στην Κολωνία της Γερμανίας. Η Ευρώπη είναι από τις πρώτες περιοχές για τις οποίες η Ford στοχεύει σε ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, πριν την επίτευξη του σχετικού στόχου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στις ΗΠΑ, η Ford είναι ο μοναδικός κατασκευαστής αυτοκινήτων που έχει δεσμευτεί να συνεισφέρει στη μείωση των εκπομπών CO2 στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή και συνεργάζεται με την πολιτεία της Καλιφόρνια για τη θέσπιση αυστηρότερων προτύπων σχετικά με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από αυτοκίνητα. Η Ford Ευρώπης ανταποκρίθηκε επίσης στην έκκληση για συνεργασία που πραγματοποιήθηκε προς επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και οργανισμούς με σκοπό την ανάπτυξη της στρατηγικής Sustainable Europe 2030

Η Ford επενδύει πάνω από 11,5 δισεκ. δολάρια στα ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2022 και δεσμεύεται να προσφέρει μία εξηλεκτρισμένη έκδοση για κάθε επιβατικό μοντέλο που θα λανσάρει στην Ευρωπαϊκή αγορά. Σε αυτή η Ford προγραμματίζει να αυξήσει τον αριθμό των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της σε 18 μέχρι το τέλος του 2021, περιλαμβάνοντας στη γκάμα της ήπια υβριδικά, πλήρως υβριδικά, plug-in υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρία

Η Ford Motor Company σκοπεύει να πετύχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2050, θέτοντας την ίδια στιγμή ενδιάμεσους στόχους ώστε να αντιμετωπίσει ακόμα πιο αποτελεσματικά τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής σε διάφορες περιοχές – όπως για παράδειγμα στην Ευρώπη. Η εταιρεία ανακοίνωσε τη συγκεκριμένη φιλοδοξία της με τη δημοσίευση της 21ης Έκθεσης Βιωσιμότητας. Η Ford είναι ο μοναδικός κατασκευαστής οχημάτων μαζικής παραγωγής στις ΗΠΑ που συνεισφέρει στη μείωση των εκπομπών CO2 στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και συνεργάζεται με την πολιτεία της Καλιφόρνια για τη θέσπιση αυστηρότερων προτύπων σχετικά με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από αυτοκίνητα.

Πέρσι το Νοέμβριο, η Ford Ευρώπης ανταποκρίθηκε επίσης στην έκκληση για συνεργασία που πραγματοποιήθηκε προς επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και οργανισμούς με σκοπό την ανάπτυξη της στρατηγικής Sustainable Europe 2030. Αποτελώντας πρωτοβουλία του CSR Europe, του Ευρωπαϊκού επιχειρηματικού δικτύου για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα, η έκκληση προς δράση προσυπογράφηκε από 380 στο σύνολο CEO σε 24 Ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων ο Stuart Rowley, president, Ford Ευρώπης.

Η εταιρεία προηγουμένως ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιεί σε όλα τα εργοστάσιά της ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται τοπικά και κατά 100% από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2035. Αυτό σημαίνει ότι η ενέργεια θα προέρχεται αποκλειστικά από πηγές, όπως ο άνεμος, ο ήλιος, το νερό και η γεωθερμία. Για να πετύχει το στόχο του ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα, η Ford θα εστιάσει αρχικά σε τρεις τομείς που ευθύνονται περίπου για το 95% των εκπομπών CO2: χρήση αυτοκινήτου, εφοδιαστική αλυσίδα και εγκαταστάσεις εταιρείας. Η Ford προσπαθεί επίσης να αναπτύξει στόχους που έχουν εγκριθεί και προσδιοριστεί από την πρωτοβουλία Science Based Targets για εκπομπές Πεδίου 1 (Scope 1), Πεδίου 2 (Scope 2) και Πεδίου 3 (Scope 3). Το Πεδίο 1 καλύπτει άμεσες εκπομπές προερχόμενες από πηγές που αποτελούν ιδιοκτησία της εταιρείας ή ελέγχονται από αυτή, ενώ το Πεδίο 2 αφορά έμμεσες εκπομπές που συνδέονται με την εν γένει κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας που αγοράζει μέσω τρίτων και χρησιμοποιεί η Ford. Οι εκπομπές του Πεδίου 3 αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε εκπομπές από τη χρήση οχημάτων που εμπορεύεται η Ford, καθώς και σε εκείνες που σχετίζονται με την αλυσίδα εφοδιασμού.

Μία πολυσυλλεκτική ομάδα της Ford από όλο τον κόσμο (από περιοχές όπως οι ΗΠΑ, η Ευρώπη και η Κίνα) ανέπτυξε τη στρατηγική για μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία, μετά από ανάλυση δεδομένων που σχετίζονται με το περιβάλλον, τους πελάτες, την τεχνολογία, τη νομοθεσία, την ενέργεια, τις μεθόδους του ανταγωνισμού, τις αξιολογήσεις του κύκλου ζωής και λοιπές τάσεις. Η αντιμετώπιση της πρόκλησης της κλιματικής αλλαγής αποτελεί βασική ευθύνη και στρατηγική προτεραιότητα για τη Ford. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται ο περιορισμός της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού. Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ