top icon
Επικαιρότητα

Όλα τα μοντέλα του Groupe PSA πιστοποιήθηκαν με τον «νέο WLTP»

Το Groupe PSA πιστοποίησε όλα τα μοντέλα του σύμφωνα με το αυστηρότερο πρωτόκολλο WLTP που τίθεται σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 τίθεται σε ισχύ για όλα τα μοντέλα που ταξινομούνται στην ευρωπαϊκή αγορά το αυστηρότερο πρότυπο μέτρησης της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων Euro 6d-Temp-Evac-ISC. Όπως ανακοινώθηκε, όλα τα μοντέλα του γαλλικού ομίλου πληρούν ήδη τις παραπάνω προδιαγραφές και είναι διαθέσιμα στην αγορά.

Ο Nicolas Morel, Executive Vice President του τμήματος ποιοτικού ελέγχου των οχημάτων του Groupe PSA επιβεβαιώνει:

«Ο Όμιλος PSA ήταν ένας από τους ελάχιστους κατασκευαστές αυτοκινήτων που ήταν έτοιμος να παραδώσει οχήματα ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου 2018, σύμφωνα με το πρώτο σκέλος της νέας διαδικασίας δοκιμών WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure). Εδώ και ένα χρόνο, ο Όμιλος PSA είναι και πάλι έτοιμος ακολουθώντας τις νέες προδιαγραφές και εγκρίσεις τύπου για όλα τα επιβατικά του αυτοκίνητα. Χάρη στις τεχνολογικές μας επιλογές όσον αφορά τη διαχείριση των εκπομπών ρύπων των οχημάτων μας, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον και συμβατά με τις νέες οδηγίες.»

Οι στόχοι σχετικά με τις μετρήσεις των εκπομπών ρύπων στα επιβατικά αυτοκίνητα γίνονται ακόμη πιο αυστηροί από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, ενσωματώνοντας τις εξής προσθήκες:

Δοκιμή για Εκπομπές Πραγματικής Οδήγησης: Αυτή η δοκιμή καθορίζει την αποδεκτή απόκλιση μεταξύ των επιβλαβών εκπομπών (NOx, PN) που έχουν μετρηθεί σε συνθήκες πραγματικής οδήγησης και των εκπομπών που έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τη νέα διαδικασία πιστοποίησης. Τα οχήματα του Groupe PSA έχουν ήδη εγκριθεί, και επιπλέον, σχεδόν όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα του ομίλου είναι ήδη συμβατά με το νέο βήμα του κανονισμού «EURO 6d-ISC», το οποίο θα εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο του 2020.

Δοκιμή Εξαερούμενων Καυσίμων(EVAPorative emissions): Η Δοκιμή Εξαερούμενων Καυσίμων EVAP είναι η μέτρηση της ποσότητας των υδρογονανθράκων, οι οποίοι εξατμίζονται από το σύστημα καυσίμου σε διάρκεια 48 ωρών. Αυτό, πρωτίστως, αφορά τον εξαερισμό καυσίμου των βενζινοκίνητων από τη δεξαμενή καυσίμου των  αυτοκινήτων.

Δοκιμή για την Υπηρεσία Συμμόρφωσης (In Service Conformity): τα αυτοκίνητα πέντε ετών και άνω πρέπει να είναι συμβατά με τις νέες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων.

Οι συγκεκριμένες δοκιμές έχουν ήδη ολοκληρωθεί για όλα τα επιβατικά μοντέλα του Ομίλου PSA, τα οποία μάλιστα έχουν πιστοποιηθεί αναλόγως. Οι πελάτες του Ομίλου PSAείναι σε θέση να προχωρήσουν σήμερα σε άμεση παραγγελία και παραλαβή του οποιοδήποτε μοντέλου με την βεβαιότητα ότι το νέο τους όχημα καλύπτει πλήρως όλες τις νέες αυστηρότερες προδιαγραφές.

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ