top icon
Επικαιρότητα

ΟΟΣΑ – Προτάσεις για φορολογικές αυξήσεις στo πετρέλαιο κίνησης και στα διόδια

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) υπέβαλε ορισμένες προτάσεις, που κατά την άποψή του θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιταχύνει τη μετάβασή της στην οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Στις προτάσεις-μέτρα που υποβάλει ζητά να μειωθεί αισθητά, αν όχι και να κλείσει εντελώς, η διαφορά που υπάρχει στη φορολόγηση του diesel καυσίμου και της βενζίνης. Επίσης, προτείνει διαφοροποίηση του τέλους κυκλοφορίας σύμφωνα με τα όρια εκπομπών ρύπων, πέρα από το διοξείδιο του άνθρακα, μέχρι το κόστος των διοδίων να συνδεθεί με τα επίπεδα εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων.

Επίσης, αναφέρει και πως ο στόλος οχημάτων που κυκλοφορεί στην Ελλάδα είναι από τους γηραιότερους στην Ευρώπη (ο μέσος όρος ηλικίας των επιβατικών αυτοκινήτων στη χώρα μας είναι 15 χρόνια και των φορτηγών αυτοκινήτων είναι 20 χρόνια). Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που ο στόλος των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα δεν ανανεώθηκε επαρκώς είναι η μακροχρόνια κρατική οικονομική κρίση, αλλά και τα μειωμένα τέλη κυκλοφορίας για παλιότερα αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ