top icon
Επικαιρότητα

Παρατείνεται για 10 ακόμα μέρες η κράτηση του Carlos Ghosn

Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, οι εισαγγελικές αρχές της πόλης του Τόκιο διέταξαν την παράταση της κράτησης του Carlos Ghosn για 10 ακόμα μέρες την ώρα που ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, συναντιέται στο περιθώριο της συνόδου G20 στην Αργεντινή με τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, προκειμένου να συζητήσουν «πρόσωπο με πρόσωπο» το μέλλον της συμμαχίας των Renault-Nissan-Mitsubishi.

Για τουλάχιστον 10 ακόμα ημέρες θα συνεχίσει να κρατείται στο Τόκιο ο Carlos Ghosn, καθώς οι εισαγγελικές αρχές της πόλης του Τόκιο φέρονται να διέταξαν την παράταση της κράτησής του έως και τις 10 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία πρέπει να αφεθεί ελεύθερος εφόσον οι αρμόδιες δικαστικές αρχές δεν του απαγγείλουν εγκαίρως και επίσημα κατηγορίες για τα φερόμενα αδικήματά του.

Εν τω μεταξύ, στο περιθώριο της συνόδου των G20 που πραγματοποιείται από σήμερα στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, προκειμένου να εξετάσουν το φλέγον θέμα που αφορά στην «επόμενη μέρα» της συμμαχίας των Renault-Nissan-Mitsubishi.

Θυμίζουμε πως την περασμένη μόλις εβδομάδα συναντήθηκαν, με την ίδια ακριβώς ατζέντα, στην πόλη του φωτός, ο Υπουργός Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, Hiroshige Seko με τον Γάλλο Υπουργό Οικονομικών, Bruno Le Maire. Παρά τις… καλές προθέσεις και από τις δύο μεριές, ο Βruno Le Maire δήλωσε σε συνέντευξή του σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Hiroshige Seko συμφώνησαν στη διατήρηση της υπάρχουσας δομής της συμμαχίας, κάτι όμως που λίγες ώρες αργότερα ο Υπουργός Βιομηχανίας της Ιαπωνίας διέψευσε. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Mainichi Shimbun, ο Hiroshige Seko έστειλε μία επιστολή διαμαρτυρίας στο Γάλλο ομόλογό του αναφορικά με τα σχόλια του τελευταίου στο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας του._Χ.Α.

Διαβάστε επίσης: Η συμμαχία των Renault-Nissan-Mitsubishi θα διοικείται από κοινού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ