top icon
Επικαιρότητα

Οι θήκες iPhone του οίκου Pininfarina που κοστίζουν μια περιουσία

Ο οίκος Pininfarina σε συνεργασία με την Inkar, δημιούργησε 198 σπάνιες θήκες iPhone εμπνευσμένες από την Ferrari 512 S Modulo Concept, με την κάθε μία από αυτές να κοστίζει περισσότερο από 10.000 δολάρια.

Η Ferrari 512 S Modulo Concept που σχεδιάστηκε από τον οίκο Pininfarina πριν από 50 χρόνια συνεχίζει να επηρεάζει την αυτοκίνηση και όχι μόνο. Με τα smartphones να έχουν γίνει απαραίτητα, ο ιταλικός σχεδιαστικός οίκος θέλει να συμβαδίσει με τη σύγχρονη εποχή, αναζητώντας παράλληλα έμπνευση από το παρελθόν. Για τον λόγο αυτό αποφάσισε να σχεδιάσει 198 αριθμημένες θήκες για τα μοντέλα της Apple, iPhone 13 Pro και iPhone 14 Pro, οι οποίες βασίζονται σχεδιαστικά στο βραβευμένο concept car.

Pininfarina

Οι 198 θήκες iPhone που σχεδίασε ο οίκος Pininfarina κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με την Inkar. Σύμφωνα με την Inkar, χρειάστηκαν δύο χρόνια για να αναπτυχθούν αυτές οι θήκες, γεγονός που επέτρεψε την τελειοποίηση των λεπτομερειών με ακρίβεια 0,1 χιλιοστών. Στις θήκες ενσωματώθηκαν σχεδιαστικά στοιχεία από την Ferrari 512 S Modulo Concept που ανήκει στον James Glickenhaus, με την ευγενική χορηγία του σχεδιαστή του οίκου Pininfarina, Paolo Lugaro.

Pininfarina

Οι θήκες κατασκευάζονται μία προς μία στην Ιταλία και είναι εξαιρετικά περιορισμένες σε σχέση με τα δισεκατομμύρια των χρηστών iPhone της Apple παγκοσμίως. Οι θήκες είναι πλήρως παραμετροποιήσιμες, με πέντε χρώματα, δύο τύπους δέρματος για το φακό και δέκα πλάκες από δέρμα, φυσικό ξύλο, ανθρακονήματα και αλουμίνιο που μπορούν να επιλέξουν οι πελάτες.

Pininfarina

Μεταξύ αυτών, μόνο πέντε θα κυκλοφορήσουν ως αποκλειστικές θήκες redline silver, οι οποίες διαθέτουν ένα στοιχείο σχεδιασμού που παραπέμπει στην κόκκινη λωρίδα στα πλαϊνά της Ferrari 512 S Modulo Concept. Κάθε μία από τις θήκες θα συνοδεύεται από έναν χαραγμένο σειριακό αριθμό που θα είναι χαραγμένος για να καταγράφει τη σπανιότητά τους.

Pininfarina

Η τιμή φυσικά θα είναι «τσουχτερή» καθώς θα ξεπερνά τα 10.000 δολάρια. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από την 1 Δεκεμβρίου 2022 να αγοράσουν ένα από τα 198 έργα τέχνης του οίκου Pinifarina, αν και είμαστε σίγουροι πως όλες θα κάνουν «φτερά» πολύ γρήγορα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Pinifarina
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ