top icon
Επικαιρότητα

Πλήρης αποκάλυψη για το νέο Opel Mokka

Η Opel αποκαλύπτει πλήρως σήμερα το νέο Mokka, που θα είναι διαθέσιμο και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση. Στη χώρα μας οι παραγγελίες ξεκινούν από τον επόμενο μήνα και οι τιμές από τα 18.000 ευρώ για τις βενζινοκίνητες εκδόσεις.

Ο CEO της Opel, Michael Lohscheller, παρουσίασε το νέο Mokka στο κοινό για πρώτη φορά σήμερα, στην έδρα της εταιρείας στο Rüsselsheim της Γερμανίας. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που δείχνει με τον πλέον σαφή τρόπο το μελλοντικό προσανατολισμό της μάρκας, αλλά και το νέο «πρόσωπό» της σε επίπεδο σχεδιασμού: το Opel Vizor.

Opel Mokka

Το ίδιο ισχύει και για το ανασχεδιασμένο λογότυπο με σήμα τον «κεραυνό» (Opel Blitz) και το όνομα του μοντέλου που αναγράφεται κεντρικά, στο πίσω τμήμα. Το νέο Mokka είναι επίσης το πρώτο Opel που λανσάρει το Pure Panel και ένα πλήρως ψηφιοποιημένο cockpit. Επιπλέον, είναι το πρώτο Opel που διατίθεται από την πρώτη μέρα με ηλεκτροκινητήρα και με πολύ αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Opel Mokka-e

«Με το νέο Mokka, ουσιαστικά επαναπροσδιορίσαμε το προφίλ της μάρκας Opel. Σχεδιάσαμε και εξελίξαμε το αυτοκίνητο εξ αρχής, εδώ στο Rüsselsheim. Ολόκληρη η ομάδα εργάστηκε με πρωτοφανές πάθος και συνεχή προσήλωση προκειμένου να οδηγήσει την Opel σε ένα λαμπρό και συναρπαστικό μέλλον. Με την έναρξη των παραγγελιών, το νέο Mokka διατίθεται σε εκδόσεις βενζίνης, diesel και αμιγώς ηλεκτρική – η επιλογή είναι του πελάτη», σχολίασε ο Michael Lohscheller, CEO της Opel.

Opel Mokka

Με τιμή εκκίνησης τις 32.990€ (προτεινόμενη λιανική τιμή με ΦΠΑ στη Γερμανία), το νέο Mokka-e κινείται με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Με εφαρμογή των τοπικών κινήτρων, η τιμή μειώνεται στις 23.420€. Ο ισχυρός, σχεδόν αθόρυβος ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 136 ίππους και μέγιστη ροπή 260 Nm από στάση. Στον κύκλο WLTP, η μπαταρία ιόντων λιθίου των 50 kWh προσφέρει αυτονομία έως 324 χλμ. πριν χρειαστεί επαναφόρτιση.

Opel Mokka

Η σχεδίαση

Οι κοντοί πρόβολοι και το φαρδύ αμάξωμα συνθέτουν την εμφάνιση του συμπαγούς πενταθέσιου SUV των 4,15 μ. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στο εμπρός τμήμα είναι το Opel Vizor. Θυμίζοντας… full-face κράνος, μία προστατευτική μάσκα καλύπτει το νέο πρόσωπο της Opel, ενσωματώνοντας τη γρίλια, τους προβολείς LED και το νέας σχεδίασης έμβλημα της μάρκας με σήμα των κεραυνό (Opel Blitz) σε ένα στοιχείο. Το όνομα του μοντέλου εμφανίζεται για πρώτη φορά στο κέντρο της πίσω πόρτας με ειδικά σχεδιασμένη γραμματοσειρά που αποτυπώνει τη λέξη “Mokka” με ρέουσα, ζωηρή μορφή.  

Opel Mokka

Το εσωτερικό αντανακλά επίσης την απέριττη φιλοσοφία του μοντέλου. Το νέο Opel Pure Panel περιλαμβάνει δύο μεγάλες οθόνες και επικεντρώνεται στα απαραίτητα. Αντίθετα με τα cockpit που είναι υπερφορτωμένα με πληροφορίες και χειριστήρια, το Pure Panel εκφράζει μία καθαρή αισθητική. Η δομή του είναι σαφής και κατανοητή με μία ματιά, ενώ για να αποφευχθεί η διάσπαση της προσοχής του οδηγού, φρόντισαν να διασφαλίσουν τη διαισθητική λειτουργία του συστήματος. Μπουτόν εξακολουθούν να ελέγχουν τις περισσότερες λειτουργίες, αλλά χωρίς να απαιτείται πλοήγηση σε υπομενού.

Opel Mokka

Με ηλεκτρικό μοτέρ και κινητήρες εσωτερικής καύσης

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Opel, το νέο Mokka θα διατίθεται από την πρώτη ημέρα και σε μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση, ταυτόχρονα με αυτές των κινητήρων εσωτερικής καύσης – χάρη στην πλατφόρμα CMP. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 136 ίππους με μέγιστη ροπή 260 Nm, άμεσα διαθέσιμη από την εκκίνηση. Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών προγραμμάτων οδήγησης – Normal, Eco και Sport. Με την μπαταρία των 50 kWh, το Opel Mokka-e έχει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 324 χλμ. σύμφωνα με το WLTP1. Είτε πρόκειται για επιτοίχιο φορτιστή (wall box), ταχυφοριστή ή κλασική οικιακή πρίζα, το νέο Mokka-e υποστηρίζει όλες τις επιλογές φόρτισης: από μονοφασική μέχρι τριφασική εγκατάσταση στα 11 kW. Η Opel προσφέρει εγγύηση 8 ετών/160.000 χλμ. για τη μπαταρία.

Opel Mokka-e

Για ένα ακόμα πιο ξεκούραστο ταξίδι με το Opel Mokka-e, το Opel Connect, το myOpel app και το Free2Move Services, ο τομέας υπηρεσιών μετακίνησης του Ομίλου PSA, προσφέρουν ξεχωριστές λύσεις για ηλεκτρικά οχήματα, με την πρόσβαση να γίνεται εύκολα μέσω εφαρμογών κινητητών τηλεφώνων.

Opel Mokka-e

Οι κινητήρες βενζίνης και ντίζελ αποδίδουν ισχύ 100 και 130 ίππους και έχουν χωρητικότητα 1,2 και 1,5 λίτρα, αντίστοιχα. Ο υπερσυμπιεστής προσφέρει άμεση απόκριση με αυξημένη ροπή στις χαμηλές στροφές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κινητήρες συνοδεύονται από ένα σύγχρονο, μηχανικό, εξατάχυτο κιβώτιο ή από ένα οκτατάχυτο αυτόματο με χειριστήρια στο τιμόνι (shift paddles). Επιπρόσθετα, η ομάδα μηχανικών στο Ruesselsheim, εργάστηκε ώστε να επιτύχει τη μείωση βάρους (κατά 120 κιλά έναντι του προκατόχου του) και ταυτόχρονα να βελτιώσει την ακαμψία του αμαξώματος. Το οφέλη είναι εμφανή: το νέο Mokka καταναλώνει σημαντικά λιγότερο καύσιμο, ενώ είναι πιο ευέλικτο και διασκεδαστικό στην οδήγηση, καθώς έχει αμεσότερη απόκριση στις εντολές του οδηγού.

Opel Mokka

Καινοτομίες για όλους

Το νέο Mokka παραμένει πιστό στην παράδοση της μάρκας Opel να προσφέρει καινοτόμες τεχνολογίες από ανώτερες κατηγορίες στο ευρύ κοινό. Μεταξύ αυτών, προηγμένα συστήματα, όπως τα Advanced  Cruise Control (ACC) και Active Lane Positioning. Το σύστημα φωτισμού προσφέρει επίσης κορυφαίες τεχνολογίες με προσαρμοζόμενο – και κατά συνέπεια – αντιθαμβωτικό φωτισμό IntelliLux LED matrix που περιλαμβάνει 14 στοιχεία, κάτι μοναδικό στην κατηγορία του Mokka. Όλες οι εκδόσεις διατίθενται στάνταρ με ηλεκτρικό χειρόφρενο καθώς και Traffic Sign Recognition. Διατίθεται επίσης κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών, Flank Guard και Side Blind Spot Alert.

Opel Mokka

Το νέο Mokka διασυνδέει και ψυχαγωγεί άριστα οδηγούς και επιβάτες. Η γκάμα συστημάτων infotainment περιλαμβάνει συστήματα Multimedia Radio και Multimedia Navi με έγχρωμη οθόνη αφής 7.0” καθώς και το Multimedia Navi Pro με έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης 10.0”. Οι οθόνες αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του Pure Panel και είναι κεκλιμένες προς τον οδηγό. Η οθόνη του Driver Info Centre φτάνει τις 12 ίντσες.

Opel Mokka-e

Ο εξαιρετικός σχεδιασμός καθισμάτων αποτελεί παράδοση στην Opel. Διατίθενται ένα σπορ Alcantara και ένα κλασικό, δερμάτινο σαλόνι – ασυνήθιστο για όχημα της κατηγορίας του Mokka. Κορωνίδα, το θερμαινόμενο δερμάτινο κάθισμα με λειτουργία μασάζ για τον οδηγό. Οδηγός και συνοδηγός μπορούν να τοποθετούν τα smartphones τους σε ειδική βάση στην κεντρική κονσόλα, όπου τα συμβατά κινητά τηλέφωνα μπορούν να φορτίζονται επαγωγικά (ασύρματα). 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ