top icon
Επικαιρότητα

«Plug-and-play» γίνεται ο θηριώδης V8 κινητήρας των 717 ίππων της FCA

Τώρα μπορείτε και εσείς, εφόσον ασφαλώς ζείτε στη χώρα των μεγάλων ευκαιριών, να αγοράσετε με 3ετή εγγύηση… αντιπροσωπείας τον 8κύλινδρο supercharged κινητήρα των 717 ίππων του Dodge SRT Hellcat και να τον τοποθετήστε σ’ ένα vintage κουπέ της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού της δεκαετίας του ‘70 ή ακόμα και σε κάποιο κλασσικό ή μη off-road όχημα. Kαι μετά… ποιος σας πιάνει!

H FCA, σε συνεργασία με τη θυγατρική της Mopar, την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για μερικές από τις πιο… εξωφρενικές δημιουργίες της πρώτης στις ΗΠΑ, όπως το Dodge SRT Hellcat, ανακοίνωσαν πως ο κινητήρας του τελευταίου θα προσφέρεται από εδώ και στο εξής ως «plug-and-play» επιλογή για όλους όσους επιθυμούν να τον εγκαταστήσουν κάτω από το καπό του αυτοκινήτου της αρεσκείας τους -αρκεί να χωράει, ασφαλώς!

Όπως τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση των FCA και Mopar, ο 8κύλινδρος συνοδεύεται δυνητικά με ένα επιπλέον «κιτ», που αποτελείται από τις απαραίτητες και υποστηρικτικές, ασφαλώς, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές καλωδιώσεις, την αντλία καυσίμου, μια σειρά από αισθητήρες και φυσικά την «ανοιχτή» ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου που εγγυάται ότι η μέγιστη ισχύς δεν θα «πέσει» ποτέ κάτω από τους 717 ίππους.

Ο κινητήρας, ο οποίος καθίσταται ιδανικός «για αυτοκίνητα δρόμου που έχουν κατασκευαστεί πριν το 1976 καθώς και για οχήματα offroad», κοστίζει στις ΗΠΑ 19.530 δολάρια και το «πακέτο» των ηλεκτρονικών επιπλέον 2.195 δολάρια. Προλάβετε._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ