top icon
Επικαιρότητα

Πολιτική απόφαση η απόσυρση των επενδύσεων της VW, δηλώνει η Τουρκία

Με χθεσινές δηλώσεις του ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας, Mustafa Varank, χαρακτήρισε ως πολιτική την απόφαση της VW να ακυρώσει τα επενδυτικά της πλάνα στη χώρα.

Η ακύρωση των επενδυτικών σχεδίων της VW στη γείτονα χώρα πυροδότησε ένα νέο γύρο δηλώσεων από την πλευρά Τούρκων αξιωματούχων – και εν προκειμένω από τον Υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της χώρας, Mustafa Varank.

«Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν μερικοί που δεν ήθελαν για πολιτικούς λόγους την επένδυση», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ο Mustafa Varank αναφερόμενος στην ακύρωση των σχεδίων της VW που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου στα περίχωρα της Σμύρνης.

Ο Mustafa Varank προχώρησε ένα βήμα παρακάτω αναφέροντας ότι με την ακύρωση των σχεδίων της, η VW εξαπάτησε τους επενδυτές της.

«Η Τουρκία είναι μια σημαντική οικονομία, και για αυτό δίνουμε σημασία στους παγκόσμιους επενδυτές. Σε αυτή την περίπτωση όμως, η VW θα χάσει, όχι η Τουρκία. καθώς ομολόγησαν ότι εξαπάτησαν τους επενδυτές τους με πολιτικές αποφάσεις, και όχι με οικονομικές».

Θυμίζουμε ότι ο γερμανικός όμιλος ίδρυσε μία νέα εταιρεία στην Τουρκία τον Οκτώβριο του 2019 με κεφάλαιο 165 εκατ. δολαρίων με στόχο «τον σχεδιασμό, την παραγωγή, την συναρμολόγηση, την πώληση, την εισαγωγή και εξαγωγή αυτοκινήτων, φορτηγών και όλων των ειδών οχημάτων». Ωστόσο, η VW υπέβαλε τον περασμένο μήνα αίτηση εκκαθάρισης της εν λόγω εταιρείας.

Σε συνέχεια των δηλώσεών του ο Mustafa Varank τόνισε ότι η παραγωγή του πρώτου τούρκικου αυτοκινήτου από την Turkey’s Automobile Joint Venture Group (TOGG) θα ξεκινήσει το 2022.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνολική αξία των εξαγωγών αυτοκινήτων και ανταλλακτικών της Τουρκίας ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε περισσότερα από 33 δις δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Η ανατομία της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Τουρκία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ