top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τη Lamborghini Terzo Millennio Concept

Ένα κινητό εργαστήριο νέων τεχνολογιών που σχεδιάστηκε από τη Lamborghini σε συνεργασία με το ΜΙΤ.

Η ιταλική εταιρεία αποκάλυψε χθες αργά το βράδυ το πρωτότυπο Terzo Millennio (Τρίτη Χιλιετία) στην εκδήλωση EmTech που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) στις ΗΠΑ «φωτογραφίζοντας» τη μορφή που θα έχουν τα μελλοντικά super cars από τη Σαντ’ Άγκατα με χρονικό ορίζοντα το 2040. Και πρωτίστως, τις πρωτοποριακές τεχνολογικές κατακτήσεις που θα κουβαλούν.

Είναι προφανές πως δεν έχουμε να κάνουμε με μια «συνηθισμένη» πρωτότυπη Lamborghini, αλλά για ένα αυτοκίνητο-κράχτη εφοδιασμένο με εξωτικά υλικά και για την περίσταση με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στους τροχούς της κατασκευής.

Δύο είναι οι κύριοι τομείς στους οποίους εστίασαν οι συμβαλλόμενες στο όλο εγχείρημα μεριές κατά τη διάρκεια σχεδιασμού και εξέλιξης της Terzo Millennio –τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας επόμενης γενιάς και τα καινοτόμα υλικά.

Πιο συγκεκριμένα, η Lamborghini συνεργάστηκε με δύο ξεχωριστά εργαστήρια του MIT χρηματοδοτώντας η ίδια το όλο project. Για τις εφαρμογές που αφορούν στην αποθήκευση της ενέργειας, η ιταλική εταιρεία εργάστηκε σε συνεργασία με το ερευνητικό εργαστήριο Dinca, το οποίο ονομάζεται και διευθύνεται από τον καθηγητή χημείας Mircea Dinca, ενώ σε ότι αφορά στα υλικά με το Mechanosynthesis Group, στο οποίο επικεφαλής είναι ο καθηγητής Anastasios John Hart.

Έτσι λοιπόν η Lamborghini Terzo Millennio Concept διαθέτει ένα σοφιστικέ σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας, το οποίο χρησιμοποιείται για να δώσει επιπλέον δύναμη στο ελαφρύ super car των Ιταλών, καθώς και έναν υπερπυκνωτή σε συνδυασμό με προηγμένες και πολύ λεπτές μονάδες αποθήκευσης της ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες είναι εγκατεστημένες στο… σώμα του αυτοκινήτου.

Συμβατικού τύπου μπαταρίες δεν υπάρχουν, καθώς τα ίδια τα εξωτερικά panels της Terzo Millennio Concepy –πρακτικά, το τμήμα που υπάρχει ανάμεσα στην εξωτερική και εσωτερική τους επιφάνεια-επιτελούν το ρόλο του συσσωρευτή ενέργειας με τη βοήθεια νανοσωλήνων από carbon.

Και με τον παραδοσιακό ήχο των V12 κινητήρων της ιταλικής εταιρείας, τι θα γίνει; Χωρίς να αποκαλύπτουν περισσότερα στοιχεία, οι Ιταλοί διαβεβαιώνουν πως θα υποκατασταθεί από μια «μηχανή αναπαραγωγής ήχου».

Ακόμα πιο καινοτομική όμως είναι η τεχνολογία… αυτοθεραπείας τυχόν ζημιών, σπασιμάτων ή και ρωγμών στα carbon τμήματα του αμαξώματος μέσω καναλιών στα οποία ρέουν χημικές ουσίες που διατρέχουν όλο το σώμα της Terzo Millennio Concept.

«Η συνεργασία μας με το MIT για το τμήμα R&D είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να κάνουμε αυτό που η Lamborghini γνωρίζει καλά: να ξαναγράψουμε τους κανόνες για τα super car αυτοκίνητα. Τώρα παρουσιάζουμε ένα συναρπαστικό αυτοκίνητο αυτού του είδους. Είμαστε εμπνευσμένοι να φέρουμε στον πραγματικό κόσμο αυτό που σήμερα θεωρείται αδύνατο. Η Lamborghini πρέπει πάντα να δημιουργεί τα όνειρα της επόμενης γενιάς», δήλωσε χαρακτηριστικά για το όλο εγχείρημα ο επικεφαλής της ιταλικής εταιρείας, Stefano Domenicali._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ