top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τη νέα BMW Σειρά 5

Η BMW παρουσίασε τη νέα Σειρά 5, που θα αποτελείται από εκδόσεις Sedan και Touring και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, plug-in και υβριδικά κινητήρια σύνολα.

Από το 1972, όταν και έκανε την πρώτη της εμφάνιση, η BMW Σειρά 5 αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά χαρτιά της εταιρείας στην αγορά. Με την παρουσίαση της νέας BMW 5 Series, οι Βαυαροί ανοίγουν ένα κεφάλαιο στην ιστορία του μοντέλου, που θα περιλαμβάνει εκδόσεις Sedan και Touring (station wagon), όπως και ευρεία γκάμα επιλογών, από πλευράς κινητήρων.

Σχεδιαστικά, η χαρακτηριστική μάσκα νεφρού των μοντέλων της BMW, έχει αποκτήσει μεγαλύτερο πλάτος και ύψος, ενώ παράλληλα έχει πλησιάσει στην εμπρός ποδιά. Οι προβολείς διαθέτουν πιο λεπτό περίγραμμα, ενώ στο πίσω μέρος τα φώτα πορείας και φρένων έχουν ενσωματωθεί σε κοινό πλαίσιο με τρισδιάστατο σχεδιασμό. Στη γκάμα των επιλογών, έχουν προστεθεί φωτιστικά σώματα με προσαρμοζόμενη τεχνολογία LED Matrix, καθώς και το BMW Laserlight. Τα νέα μοντέλα, διαθέτουν τροχούς διαστάσεων από 18 έως 20 ίντσες.

BMW 5 Series

Όσοι επιθυμούν ακόμη πιο σπορ στοιχεία, θα μπορούν να επιλέξουν το πακέτο “M Sport”, το οποίο περιλαμβάνει νέους εξωτερικούς χρωματισμούς και πιο δυναμικό σχεδιασμό εμπρός και πίσω. Επιπλέον, για πρώτη φορά παρουσιάζονται οι BMW Individual Air Performance Wheels (20 ιντσών), που έχουν κατασκευαστεί από υλικό ελαφρού κράματος με στόχο τη μείωση του βάρους και του συντελεστή οπισθέλκουσας. Σημειώστε, πως η BMW Σειρά 5 θα διαθέτει και ειδική M Sport Edition, η οποία θα κατασκευαστεί σε 1000 αντίτυπα, ενώ πέραν των ειδικών τροχών, θα διαθέτει ειδικό μεταλλικό χρώμα Donington Grey.

BMW 5 Series

Στο εσωτερικό, οι άνθρωποι της BMW έχουν εστιάσει σε λεπτομέρειες ουσίας, όπως η νέα επένδυση στις επιφάνειες των καθισμάτων, τα οποία προσφέρονται και στην επιλογή “M”, με πολλές επιλογές ρύθμισης.  Από εκεί και έπειτα, η νέα BMW Σειρά 5 διαθέτει πολυχρηστικό τιμόνι με νέες λειτουργίες και μια οθόνη ελέγχου (Control Display) 10,25 ιντσών στο βασικό εξοπλισμό, η οποία μπορεί να αντικατασταθεί προαιρετικά από οθόνη αφής 12,3 ιντσών. Φυσικά, το σύστημα infotainment προσφέρει δυνατότητα ενσωμάτωσης και απεικόνισης των δεδομένων του smartphone στην οθόνη (Android Auto, AppleCarPlay), καθώς και ασύρματης σύνδεσης στο internet. Ακόμη, πρεμιέρα κάνει το σύστημα πλοήγησης BMW Maps, που λειτουργεί μέσω cloud και υπολογίζει με ακρίβεια την κίνηση και τις προτεινόμενες διαδρομές, με ανανεώσεις δεδομένων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

BMW 5 Series

Όσον αφορά στα κινητήρια σύνολα νέα BMW Σειρά 5 θα διαθέτει 5 plug-in εκδόσεις. Στο επίκεντρο του eDrive της BMW θα βρίσκεται ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 80 kW (109 ίπποι), ο οποίος θα συνδυάζεται με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, για βελτιωμένη απόδοση και μειωμένες τιμές κατανάλωσης ή εκπομπής ρύπων.

BMW 5 Series

Αναλυτικά, στα plug-in μοντέλα περιλαμβάνονται:

BMW 530e Sedan και Touring (δικίνητες και τετρακίνητες): 4κύλινδρος κινητήρας 2 λίτρων, ισχύος 184 ίππων

BMW 545e Sedan (τετρακίνητη): 6κύλινδρος κινητήρας 3 λίτρων, που αποδίδει 286 ίππους

BMW 5 Series

Αναφορικά με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, η BMW Σειρά 5 θα προσφέρεται σε 7 επιλογές, 4 εκ των οποίων αφορούν σε κινητήρες βενζίνης και 3, σε κινητήρες πετρελαίου. Οι κινητήρες βενζίνης διαθέτουν υπερτροφοδότηση άμεσου ψεκασμού που λειτουργεί σε μεγαλύτερη πίεση, για καλύτερη απόδοση. Από την άλλη, το τούρμπο των κινητήρων πετρελαίου λειτουργεί σε δύο φάσεις, για πιο άμεση παροχή της ισχύος. Το ρόλο της στον ήπια υβριδικό χαρακτήρα των συγκεκριμένων μοντέλων, παίζει μια γεννήτρια-μίζα 48V που θα παράγει άμεσα ισχύ 11 ίππων. Μια δεύτερη μπαταρία, θα αποθηκεύει ενέργεια μέσω του φρεναρίσματος η οποία θα μπορεί να ανακτηθεί. Επιπρόσθετα, το ήπια υβριδικό σύστημα θα τροφοδοτεί το ηλεκτρικό σύστημα και παράλληλα, θα βοηθά τη λειτουργία του κινητήρα εσωτερικής καύσης, επιφέροντας μείωση σε κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.  

BMW 5 Series

Αναλυτικά, η γκάμα μοντέλων βενζίνης με ήπια υβριδικό σύστημα περιλαμβάνει:

BMW 520i Sedan και Touring (μόνο δικίνητες): 4κύλινδρος κινητήρας 2 λίτρων και ισχύος 184 ίππων

BMW 530i Sedan και Touring (δικίνητες και τετρακίνητες):  4κύλινδρος κινητήρας 2 λίτρων με ισχύ 252 ίππων.

BMW 540i Sedan και Touring (δικίνητες και τετρακίνητες): 6κύλινδρος κινητήρας 3 λίτρων, ισχύος 333 ίππων

BMW M550i Sedan (τετρακίνητη): Κινητήρας V8 4,4 λίτρων με ισχύ 530 ίππων.

BMW 5 Series

Αναλυτικά, η γκάμα μοντέλων βενζίνης με ήπια υβριδικό σύστημα περιλαμβάνει:

BMW 520d Sedan και Touring (δικίνητες και τετρακίνητες): 4κύλινδρος σε σειρά κινητήρας 2 λίτρων, ισχύος 190 ίππων

BMW 530d Sedan και Touring (δικίνητες και τετρακίνητες): 6κύλινδρος σε σειρά κινητήρας 3 λίτρων, ισχύος 286 ίππων

BMW 540d Sedan και Touring (τετρακίνητες): 6κύλινδρος σε σειρά κινητήρας 3 λίτρων, ισχύος 340 ίππων

BMW 5 Series

Όλες οι εκδόσεις της BMW Σειρά 5 συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων Steptronic, ενώ πλην της βασικής έκδοσης βενζίνης (BMW 520), θα εφοδιάζονται όπως προαναφέραμε και με το σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive. Επιπλέον, οι επίδοξοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά εξελιγμένων συστημάτων για το αμάξωμα. Η ανάρτηση θα προσφέρεται σε 3 επιλογές (M Sport, Adaptive M και Adaptive M Professional), ενώ το προαιρετικό Ενεργό Σύστημα Διεύθυνσης (Integral Active Steering) θα βοηθά τον οδηγό, στρίβοντας τους πίσω τροχούς ακόμη και για ταχύτητες κάτω των 3 χλμ./ώρα. Ακόμη, θα προσφέρονται δαγκάνες φρένων σε κόκκινο χρώμα, που θα τονίζει τον σπορ χαρακτήρα των μοντέλων.

BMW M550i

Η νέα BMW Σειρά 5 διαθέτει και εξελιγμένα τεχνολογικά συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Για παράδειγμα το Lane Departure Warning, που αποτελεί μέρος του Driving Assistant, διαθέτει λειτουργία επιστροφής στη λωρίδα. Ακόμη, το νέο προαιρετικά διαθέσιμο Driving Assistant Professional περιλαμβάνει ενεργή πλοήγηση, ενώ υπάρχει η δυνατότητα τρισδιάστατης απεικόνισης της κατάστασης γύρω από το αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια της κίνησης και πιθανών παρεμβάσεων από τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού στον πίνακα οργάνων. Μεταξύ άλλων, προσφέρεται προαιρετικά και βοηθός παρκαρίσματος, με επιπρόσθετη λειτουργία υποβοήθησης κίνησης με όπισθεν.

Η νέα BMW Σειρά 5, τόσο σε Sedan όσο και σε Touring, θα παράγεται στο εργοστάσιο της μάρκας που βρίσκεται στο Dingolfing της Βαυαρίας, ενώ η έκδοση Sedan θα κατασκευάζεται επίσης από τους συνεργάτες της BMW σε επίπεδο παραγωγής, Magna Steyr στο Graz της Αυστρίας. Τα νέα μοντέλα, αναμένονται στην αγορά από τον Ιούλιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ