top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για τις νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio (+video)

Οι κορυφαίες εκδόσεις Quadrifoglio των Alfa Romeo Giulia και Stelvio προσφέρουν τα επίπεδα απόδοσης ενός supercar, παράλληλα με νέα στοιχεία τεχνολογίας, συνδεσιμότητας και προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης.

Οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio με τον V6 Bi-Turbo κινητήρα των 2,9 λίτρων φέρνουν στο προσκήνιο μια σειρά προηγμένων συστημάτων τεχνολογίας, συνδεσιμότητας και ασφάλειας, πέραν ασφαλώς των ήδη γνωστών αρετών τους στους υπόλοιπους τομείς. Αμφότερα αποτελούν την απόλυτη έκφραση του δυναμισμού της Alfa Romeo, του αγωνιστικού της DNA και βέβαια του απόλυτου ιταλικού στιλ. Τις κορυφαίες επιδόσεις συνεχίζει να εξασφαλίζει ο προηγμένος V6 Bi-Turbo κινητήρας των 2,9 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 510 ίππους και ροπή 600 Nm στις 2.500 σ.α.λ.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio - Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Η μετάδοση της ισχύος στους τροχούς γίνεται μέσω του συστήματος Alfa Active Torque Vectoring, ενώ στην περίπτωση της Stelvio Quadrifoglio η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης Q4. Το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων είναι ρυθμισμένο ώστε να αποδίδει με ταχύτητα, αλλά και ομαλότητα είτε στη χαλαρή, είτε στη σπορ οδήγηση. Στην επιλογή Race, στο σύστημα DNA, τα μοντέλα ξεδιπλώνουν την πλήρη δυναμική τους, με τις αλλαγές των ταχυτήτων να πραγματοποιούνται σε μόλις 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Οι εκδόσεις Quadrifoglio εφοδιάζονται με μια ευρεία λίστα συστημάτων που σαν στόχο έχουν να ενισχύσουν την οδηγική απόλαυση και να προσφέρουν στο χρήστη την πιο αυθεντική εμπειρία οδήγησης. Η τελευταία περιλαμβάνει την ανάρτηση Alfa Active Suspension, το Alfa DNA Pro selector με την επιλογή Race, καθώς και το ενεργό αεροδυναμικό βοήθημα Alfa Active Aero splitter στην Giulia. Όλα τα παραπάνω συντονίζονται σε πραγματικό χρόνο μέσω της μονάδας Alfa Chassis Domain Control, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να εξασφαλίζεται η βέλτιστη απόδοση των Giulia και Stelvio Quadrifoglio.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio - Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Την οδηγική εμπειρία των εκδόσεων Quadrifolgio συνοδεύει η ηχητική πανδαισία του συστήματος εξαγωγής Dual Mode με τις τέσσερις απολήξεις, η οποία γίνεται ακόμα πιο αισθητή με την επιλογή του προγράμματος Race. Στην ανανεωμένη σειρά, υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής εξάτμισης από την Akrapovič, η οποία είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο και ανθρακονήματα, προσφέροντας έναν ακόμα πιο δυναμικό ήχο.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio - Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Ποιότητα και στιλ

Το ιταλικό στιλ της Alfa Romeo εκφράζεται μέσω της απλότητας του σχεδιασμού, που όμως κρύβει από κάτω της μια εξαιρετικά πολύπλοκη και δημιουργική σχεδιαστική διαδικασία. Το αποτέλεσμα είναι ένα σύνολο αρμονικών και εργονομικών γραμμών και στοιχείων. Στο εσωτερικό ο νέος σχεδιασμός της κεντρικής κονσόλας αποπνέει ακόμα περισσότερο στιλ και ποιότητα, ενώ προσφέρει και σημαντικά περισσότερους και μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους. Αντίστοιχα νέας σχεδίασης είναι το τιμόνι και ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου, ενώ πλέον οι ζώνες εκτός από το κλασσικό μαύρο χρώμα είναι διαθέσιμες και σε κόκκινο ή πράσινο. Εκτός από τα σπορ καθίσματα με επένδυση δέρματος-Alcantara, θα υπάρχει και η επιλογή επένδυσης αποκλειστικά με δέρμα, ενώ για τους πλέον «σκληροπυρηνικούς» θα συνεχιστεί και η διάθεση των καθισμάτων της Sparco, ο σκελετός των οποίων είναι κατασκευασμένος από ανθρακονήματα.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio - Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Το ολοκαίνουργιο σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής των 8,8 ιντσών έχει νέα γραφικά, αλλά και λειτουργίες που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τις εκδόσεις Quatrofoglio, έτσι ώστε ο οδηγός να βλέπει σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση του αυτοκινήτου, τη θερμοκρασία των κρίσιμων μηχανικών μερών, την απόδοση του κινητήρα, την πίεση του Turbo, αλλά στοιχεία τηλεμετρίας που αφορούν στην επιτάχυνση και συνολικά τις επιδόσεις του μοντέλου.

Εξωτερικά νέα είναι τα καλύμματα των πίσω φώτων led, τα οποία πλέον έχουν πιο σκούρα απόχρωση, όπως και τα διακοσμητικά σήματα εμπρός και πίσω. Τέλος νέοι είναι και οι τροχοί διαμέτρου 21 ιντσών που εφοδιάζουν την Stelvio.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio - Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης με επίπεδο αυτόνομης οδήγησης 2

Οι νέες Giulia και Stelvio Quadrifoglio ΜΥ20 εφοδιάζονται με μία σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) που εξελίχθηκαν σε συνεργασία με την Bosch και επιτρέπουν την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην οδηγική απόλαυση και την άνετη και ασφαλή μετακίνηση. Η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 που διαθέτουν τα νέα μοντέλα, ορίζεται ως η δυνατότητα του αυτοκινήτου να ελέγχει αυτόνομα το γκάζι, το φρένο και το τιμόνι σε δεδομένες συνθήκες, πάντα κάτω από την επίβλεψη του οδηγού, έτσι ώστε να προσφέρονται αυξημένα επίπεδα άνεσης στις μεγάλες διαδρομές.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio - Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Τα βασικά συστήματα ADAS με τα οποία εφοδιάζονται οι εκδόσεις Quadrifoglio ΜΥ20 είναι:

Lane Keeping Assist (σύστημα διατήρησης πορείας), το οποίο σε περίπτωση απόκλισης της πορείας του αυτοκινήτου από τη λωρίδα κυκλοφορίας ειδοποιεί ηχητικά και με οπτική ένδειξη τον οδηγό, ενώ παράλληλα διορθώνει αυτόματα την πορεία.

Active Blind Spot Assist (ενεργό σύστημα παρακολούθησης τυφλής γωνίας), το οποίο ενημερώνει τον οδηγό σε περίπτωση που κάποιο όχημα κινείται στην τυφλή γωνία του αυτοκινήτου και επενεργεί στο τιμόνι σε περίπτωση που διαγνώσει επικείμενη σύγκρουση.

Active Cruise Control (ενεργό σύστημα διατήρησης ταχύτητας). Το συγκεκριμένο σύστημα μεταβάλει την ταχύτητα του οχήματος έτσι ώστε να διατηρεί σταθερά ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Σε συνεργασία με το Traffic Sign Recognition and Intelligent Speed Control (σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας και ελέγχου ταχύτητας), το Active Cruise Control μπορεί να διατηρεί αυτόματα την ταχύτητα του οχήματος εντός των ορίων.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Traffic Jam Assistand Highway Assist (σύστημα υποβοήθησης σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος και κίνησης στον αυτοκινητόδρομο). Παράλληλα με το Active Cruise Control, αυτό το σύστημα διατηρεί αυτόματα το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας κυκλοφορίας, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης ή κίνησης στον αυτοκινητόδρομο για μεγάλο διάστημα.

Driver Attention Assist (σύστημα επαγρύπνησης). Σε περίπτωση που το σύστημα διαπιστώσει κόπωση του οδηγού τον ειδοποιεί ώστε να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των νέων Giulia και Stelvio MY20 οι σχεδιαστές της Alfa Romeo ακολούθησαν μια νέα προσέγγιση κατηγοριοποιώντας τα διαθέσιμα χρώματα σε τέσσερις κατηγορίες: Competizione, που εκφράζουν την αγωνιστική κληρονομιά της μάρκας. Metal, με έμφαση στο δυναμισμό, Solid, για όσους αναζητούν τη σταθερότητα και Oldtimer, με έμπνευση από την πλούσια ιστορία της Alfa Romeo.

Τα νέα Oldtimer χρώματα είναι τα Red 6C Villad’Este, Ocher GT Junior και Montreal Green που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στις Giulia και Stelvio Quadrifoglio MY20. Το εντυπωσιακό χρώμα αποτελεί φόρο τιμής σε ένα θρυλικό μοντέλο της μάρκας, την Alfa Romeo Montreal, που φέτος κλείνει 50 χρόνια ζωής. Οι ξεχωριστοί χρωματισμοί ανέκαθεν αποτελούσαν χαρακτηριστικό της Alfa Romeo και περιλαμβάνουν σειρά τεχνολογικών καινοτομιών. Στα εργαστήρια της μάρκας γίνονται σε συνεχή βάση δοκιμές νέων βαφών, τεχνικών κάλυψης, αλλά και ειδικών εφέ που θα τονίσουν περαιτέρω τις γραμμές των Giulia και Stelvio.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Αποκλειστική σειρά Quadrifoglio Accessories Line by Mopar

Για να αναδείξουν την αγωνιστική φύση των Alfa Romeo Giulia και Alfa Romeo Stelvio,η Mopar, επίσημη μάρκα υπηρεσιών After Sales της Fiat Chrysler Automobiles δημιούργησε τη νέα, αποκλειστική σειρά Quadrifoglio Accessories Line. Η σειρά περιλαμβάνει εκτός των άλλων το σύστημα εξαγωγής υψηλής απόδοσης που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Akrapovič, καθώς και σειρά στοιχείων από ανθρακονήματα τα οποία ενισχύουν την αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου και κάνουν ακόμα πιο δυναμική την εμφάνιση του.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο από τη διαδικτυακή παρουσίαση των δύο μοντέλων:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε συνέχεια της αναγγελίας του Πρωθυπουργού, πιστεύετε πως η πώληση μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2030...

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ