top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα: Peugeot 308 R HYbrid

Ένα οικογενειακό hatchback, που μπορεί να προκαλέσει δυνατές συγκινήσεις και ως supercar, σύμφωνα με την Peugeot.

Ένα οικογενειακό hatchback, που μπορεί να προκαλέσει δυνατές συγκινήσεις και ως supercar, σύμφωνα με την Peugeot. Αναμφίβολα, πρόκειται για το πιο δυνατό 308 που θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

 

To εκρηκτικό πλέον μικρομεσαίο διαθέτει τρεις κινητήρες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν ανεξάρτητα μεταξύ τους. Πιο συγκεκριμένα, έχει τον γνωστό μας 1.6 THP βενζινοκινητήρα και δύο ηλεκτρικά μοτέρ (από 115 ίππους το κάθε ένα), οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί στους δύο άξονες, παρέχοντας και τετρακίνηση. Η συνδυασμένη ισχύς ανέρχεται στους 500 ίππους και διαθέτει 730 Nm ροπής.

Η τυπική διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι 70 γρ./χλμ. Το Peugeot 308 R Hybrid διαθέτει τέσσερις διαφορετικές επιλογές οδήγησης.

Η «Hot Lap» αποδίδει τη μέγιστη ισχύ του κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά και των δύο ηλεκτρικών κινητήρων. Η «Track» ελαττώνει την ισχύ κατά 100 ίππους, η «Road» διαχειρίζεται την κίνηση του αυτοκινήτου στους δημόσιους δρόμους, με την απόδοση να κατεβαίνει στους 300 ίππους. Τέλος, η επιλογή «ZEV» δίνει τα ηνία στον ηλεκτροκινητήρα του πίσω άξονα, ενώ αν κριθεί πως χρειάζεται αναλαμβάνει υπηρεσία και ο μπροστά τοποθετημένος ηλεκτρικός κινητήρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ