top icon
Επικαιρότητα

Πρώτη γεύση από το νέο Hyundai Tucson

Η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα τις πρώτες, επίσημες φωτογραφίες του νέου Tucson που καταδεικνύουν σημαντικό μέρος της πρωτοποριακής σχεδιαστικής ταυτότητας του μοντέλου.

Με την διαδικτυακή πρεμιέρα του νέου Hyundai Tucson να πραγματοποιείται στις 15 Σεπτεμβρίου, η κορεάτικη εταιρεία θέλησε σήμερα να δώσει μία πρώτη γεύση του νέου SUV μοντέλου της δημοσιοποιώντας ένα «σετ» φωτογραφιών που αποκαλύπτει τη νέα σχεδιαστική κατεύθυνσή του – τόσο εντός όσο και εκτός.

Σύμφωνα με την Hyundai, το νέο Tucson εξελίσσει ακόμα περισσότερο τη σχεδιαστική γλώσσα Sensuous Sportiness της μάρκας που έκανε το ντεμπούτο της στο Elantra, εισάγοντας για την περίσταση μια εξελιγμένη εκδοχή της με την ονομασία Parametric Dynamics. Όπως φαίνεται και στις σχετικές teaser φωτογραφίες, τα νέο Tucson υιοθετεί γραμμές, γωνίες και σχήματα για τη δημιουργία δυναμικών επιφανειών στις εξωτερικές που παραπέμπουν σε… κοσμήματα προσφέροντας με τον τρόπο αυτό μια εκλεπτυσμένη αισθητική. Σημείο αναφοράς εδώ είναι τα «κρυμμένα» φωτιστικά σώματα (Daytime Running Lights – DRL) στο εμπρός μέρος, τα οποία ενσωματώνονται στη μάσκα και αποκαλύπτονται μόνο όταν είναι ενεργοποιημένα από τον οδηγό.

Hyundai Tucson

Από εκεί και πέρα, το αμάξωμα του νέου Tucson είναι μεγαλύτερο και φαρδύτερο από εκείνο του μοντέλου της προηγούμενης γενιάς. Σημείο αναφοράς της εξωτερικής περιβολής του είναι επίσης το μακρύ καπό, οι κοντύτεροι πρόβολοι αλλά και το διευρυμένο μεταξόνιο, στοιχεία που δημιουργούν σε συνδυασμό με τα «τονισμένα» τόξα των τροχών μια σιλουέτα με κουπέ χαρακτηριστικά.

Εκτός όμως από την εξωτερική αμφίεση, σημαντικές αλλαγές απαντώνται και στο εσωτερικό, που «βαφτίζεται» από τους Κορεάτες με την ονομασία Interspace. Πέραν της βελτιωμένης ευρυχωρίας, το στοιχείο που χαρακτηρίζει την καμπίνα του νέου Tuscon είναι η μεγάλη οθόνη αφής με τον κάθετο προσανατολισμό στο μέσον του ταμπλό, ο φουλ ψηφιακός πίνακας οργάνων, αλλά πρωτίστως η «χυτή» σχεδίαση της κονσόλας και του τμήματος, σε στυλ γέφυρας, που διαχωρίζει τους επιβάτες των εμπρός θέσεων, ενώ χαρακτηριστική είναι και η απουσία του παραδοσιακού επιλογέα αλλαγής σχέσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ