top icon
Επικαιρότητα

Πρώτο πανευρωπαϊκό διαδικτυακό summer school για την οδική ασφάλεια (20-24 Ioυλίου)

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Ελληνογερμανική Αγωγή, διοργανώνει το πρώτο πανευρωπαϊκό διαδικτυακό καλοκαιρινό σχολείο για την οδική ασφάλεια, για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Το διαδικτυακό αυτό σεμινάριο που θα διαρκέσει από τις 20 μέχρι τις 24 Ιουλίου πραγματοποιείται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού ERASMUS+ προγράμματος KROS: Knights for ROad Safety, που έχει ως σκοπό να ενδυναμώσει το επαγγελματικό προφίλ των εκπαιδευτικών βελτιώνοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής. Κατά τη διάρκεια του Summer School θα παρουσιαστούν ενότητες όπως η ενσωμάτωση της Οδικής Ασφάλειας στο πρόγραμμα σπουδών, θέματα οδικής ασφάλειας που αφορούν ειδικά στην ομάδα των παιδιών και των εφήβων, οι δεξιότητες του 21ου αιώνα και ο ψηφιακός γραμματισμός στην εκπαίδευση σε σχέση με την Οδική Ασφάλεια, δραστηριότητες STEM, καθώς και η χρήση των πόρων που έχουν αναπτυχθεί στο έργο KROS (σενάρια εικονικής πραγματικότητας, φύλλα δραστηριοτήτων, εκπαιδευτικά σενάρια και προτεινόμενα σχέδια εργασίας).

Στο σεμινάριο συμμετέχουν έμπειροι φορείς και οργανισμοί σε θέματα εκπαίδευσης και οδικής ασφάλειας από όλη την Ευρώπη, όπως είναι το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Trinity College του Δουβλίνου, το Ινστιτούτο Μεταφορών της Πολωνίας, και η OMEGA Technology. Επισημαίνεται πως στο έργο KROS συμμετέχουν δίκτυα σχολείων από την Ισπανία και την Αυστρία και εντάσσεται στο ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Erasmus+ (KA2–συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών: Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης–Εθνική Μονάδα Συντονισμού ΙΚΥ). Γλώσσα εργασίας του σεμιναρίου είναι τα Αγγλικά. Με την επιτυχή παρακολούθηση δίνεται σχετική βεβαίωση. Δελτίο Τύπου

Δηλώσεις συμμετοχής στο: http://esia.ea.gr/training/knights-for-road-safety

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ