top icon
Επικαιρότητα

PSA: Όλα τα μοντέλα μας θα έχουν ηλεκτρικές εκδόσεις έως το 2025

Ο Carlos Tavares έχει σαφείς στόχους για το μέλλον της γαλλικού ομίλου στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Ο CEO του PSA Groupe ήταν σαφής χθες αναφορικά με τον προσανατολισμό των μοντέλων του ομίλου που διοικεί από το 2014 μέχρι και σήμερα. Σε ομιλία που παρέθεσε στα πλαίσια του Automotive News World Congress, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Θέλουμε να γίνουμε η πιο αποδοτική εταιρεία, όχι η μεγαλύτερη».

Όπως αποκάλυψε το πάλαι ποτέ δεξί χέρι του έτερου… Carlos της γαλλικής αυτοκινητικής σκηνής (βλ. Ghosn), έως το 2025 σκοπός και για τις πέντε εταιρείες που εσωκλείονται αυτή τη στιγμή στους κόλπους της PSA (Peugeot, Citroen, DS, Opel και Vauxhall) είναι να παρουσιαστούν περί τα 40 μοντέλα που θα κινούνται με την αρωγή ηλεκτροκινητήρων –πρωτογενώς ή επικουρικά σε συνδυασμό με κάποιον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Από εκεί και πέρα, εξίσου μεγαλεπήβολα είναι τα πλάνα του Carlos Tavares και στον υπόλοιπο κατασκευαστικό τομέα. Όπως αποκάλυψε στα πλαίσια της ίδιας ομιλίας, σε έξι χρόνια από σήμερα ο όμιλος θα παρουσιάσει για λογαριασμό των Peugeot, Citroen, DS, Opel και Vauxhall, ούτε λίγο ούτε πολύ, 124 (!) νέα ή ελαφρώς ανανεωμένα μοντέλα.  

Μια ακόμα πληροφορία την οποία ο Γάλλος έδωσε στη δημοσιότητα αφορά στην απόφαση του ομίλου να «μπει» στην αγορά των ΗΠΑ. Εντούτοις, ο Tavares δεν αποκάλυψε ποια μάρκα θα αποτελέσει το κεντρικό άρμα της όλης προσπάθειας των Γάλλων.

Μιλώντας για την Opel δε, η επικεφαλής του PSA Groupe δήλωσε λακωνικά:

«Αυτή τη στιγμή η Opel είναι η PSA του 2013»._X.A. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ