top icon
Επικαιρότητα

PSA: Στις 9 Νοεμβρίου στο φως το νέο στρατηγικό πλάνο για τις Opel/Vauxhall

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς τους από το γκρουπ PSA, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε να προσδιοριστούν οι νέες παράμετροι αναφορικά με το μέλλον και την ανασύνταξη των Opel/Vauxhall.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που θα μεταδοθεί και διαδικτυακά την προσεχή κιόλας Πέμπτη, ο CEO των Opel/Vauxhall, Michael Lohscheller, μαζί με τον ισχυρό άνδρα του γκρουπ PSA, Carlos Tavares, πρόκειται να δώσουν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της γερμανικής εταιρείας καθώς και του βρετανικού της παρακλαδιού για τα προσεχή χρόνια. Στόχος των νέων ιδιοκτητών των δύο εταιρειών, όπως πολλάκις έχει επισημάνει με δηλώσεις αλλά και ανεπίσημες διαρροές στο διεθνή Τύπο ο ίδιος ο Carlos Tavares, είναι η εξυγίανση των οικονομικών, η επιστροφή στην κερδοφορία, αλλά και η ανασύνταξη των Opel/Vauxhall στον κατασκευαστικό τομέα.

Οι στόχοι που έχουν τεθεί μετά και την επισημοποίηση της εξαγοράς των Opel/Vauxhall, είναι πλέον σαφείς. Ο Carlos Tavares, κατά την πάγια τακτική του, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα προβεί σε γενναίες περικοπές, τόσο σε μονάδες παραγωγής, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, αξιοποιώντας συνάμα την υπάρχουσα τεχνογνωσία της PSA σε κινητήρες και πατώματα, που πλέον θα αποτελούν τη βασική… μαγιά για όλα τα επερχόμενα μοντέλα της Opel. Έτσι, το γκρουπ PSA θα μειώσει σημαντικά όχι μόνο το κόστος εξέλιξης νέων μοντέλων, όπως είναι η επόμενη γενιά των Astra και Corsa, αλλά και εκείνο που αφορά στα δικαιώματα χρήσης τεχνολογιών από το στρατόπεδο των… παλιών ιδιοκτητών των Opel/Vauxhall.

Εν αναμονή των… μαντάτων, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν χθες τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα για τις οικονομικές υπηρεσίες των Opel/Vauxhall, στις αγκάλες του οποίου μπαίνουν τόσο οι Opel Bank και Opel Financial Services, όσο και η Vauxhall Finance. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, το νέο σχήμα αναμένεται να αξιοποιήσει το «know how» που έχει αποκτήσει το γκρουπ PSA στο συγκεκριμένο τομέα από τις γαλλικές Banque PSA Finance και BNP Paribas Personal Finance._Χ.Α.

Παρακολουθήστε κάνοντας κλικ εδώ ζωντανά τις επίσημες ανακοινώσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ