Η εποχή που η Tesla θα φέρει την παραγωγή της στην Ευρώπη πλησιάζει όλο και περισσότερο.

Ερευνώντας την πιθανότητα δημιουργίας ενός εργοστασίου επί ευρωπαϊκού εδάφους, η Tesla εξέτασε περιοχές στο γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Rheinische Post. Σύμφωνα με την εφημερίδα πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες επιθεωρήσεις, αν και παράλληλα η Tesla εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο εγκατάστασής της στην Κάτω Σαξονία, σύμφωνα με δηλώσεις του εκεί υπουργού Οικονομίας, Bernd Althusmann, την περασμένη εβδομάδα.

Νωρίτερα, τον Ιούνιο, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk, είχε χαρακτηρίσει τη Γερμανία “κορυφαία επιλογή για την Ευρώπη” απαντώντας σε ένα tweet σχετικά με το αν θα ήταν συνετό να προχωρήσει η Tesla στο πρώτο της ευρωπαϊκό εργοστάσιο. “Ίσως στα γερμανο-γαλλικά σύνορα να έχει νόημα, κοντά στις Κάτω Χώρες" είχε προσθέσει ο Musk.

Με δεδομένο ότι η Ευρώπη αναμένεται να είναι η δεύτερη σε “απορρόφηση” ηλεκτρικών αυτοκινήτων δύναμη μετά την Κίνα μέσα στα επόμενα χρόνια, είναι αναμενόμενη μια σχετική κίνηση από την Tesla που σταδιακά βλέπει καταξιωμένες μάρκες να μπαίνουν δυναμικά στο χορό που η ίδια άνοιξε._ Ε. Ξ.

 

Πιστεύετε πως και στο φετινό Αυτοκίνητο της Χρονιάς, από τους 7 φιναλίστ, ένα από τα ηλεκτρικά Porsche Taycan & Tesla Model 3, θα μπορούσε να επικρατήσει του συμβατικού ανταγωνισμού (BMW 1 Series, Ford Puma, Peugeot 208, Renault Clio & Toyota Corolla);

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά