top icon
Επικαιρότητα

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Herbert Diess, παραμένουν στο VW Group οι Ducati και Lamborghini

Το Εποπτικό Συμβούλιο του VW Group επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Herbert Diess ανακοινώνοντας επίσημα συγχρόνως την παραμονή των Lamborghini και Ducati στους κόλπους του.

Σε έκτακτη σύσκεψή του χθες, το Εποπτικό Συμβούλιο του VW Group επαναεπιβεβαίωσε τη στρατηγική του για τα επόμενα χρόνια όπως αυτή εκφράζεται μέσω του προγράμματος “Strategy 2025”, και με σχετική του δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Herbert Diess, ο οποίος πρόσφατα είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του απέναντι στους ηγέτες των εργατικών συνδικάτων, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, εμποδίζουν τις προσπάθειές του για περαιτέρω μείωση του κόστους.

Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρεία αναφέρει τα εξής: «Ο Herbert Diess επηρέασε σημαντικά τη Volkswagen από το 2015. Χωρίς την αφοσίωσή του, ο μετασχηματισμός της εταιρείας δεν θα ήταν τόσο επιτυχής. Το Eποπτικό Συμβούλιο εκτιμά την αποφασιστικότητα και την επιμονή που έχει επιδείξει ο Herbert Diess στο να πιέζει τις εξελίξεις προς τα εμπρός όχι μόνο με τις τεχνολογικές αλλαγές και τη συμβολή του στην επίτευξη των κλιματικών στόχων, αλλά και με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας. Τα επόμενα χρόνια, το Διοικητικό Συμβούλιο της Volkswagen AG θα εφαρμόσει τη στρατηγική του με τον Herbert Diess στην ηγεσία της. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και η νέα του ομάδα Διοικητικού Συμβουλίου έχουν την πλήρη υποστήριξη του Εποπτικού Συμβουλίου όχι μόνο όσον αφορά τον νέο προσανατολισμό προς την ηλεκτροκινητικότητα και την ψηφιοποίηση, αλλά και την αύξηση της αποδοτικότητας και της κερδοφορίας σε όλες τις μάρκες και τμήματα του ομίλου».

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2023 θα ολοκληρωθούν περικοπές ύψους 5% σε συνεργασία με τα εργατικά συνδικάτα, ενώ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια μειώσεις ύψους 7% θα πραγματοποιηθούν και στον τομέα του κόστους των υλικών.

Tην ίδια στιγμή, η εταιρεία έβαλε τέλος στις πρόσφατες φήμες και με σχετική της δήλωσε τόνισε ότι οι Ducati και Lamborghini θα παραμείνουν στους κόλπους του VW Group. Επίσης, από την 1η Μαρτίου του 2021 η ομογάλακτη Bentley θα περάσει υπό την εποπτεία της Audi, ακριβώς όπως συμβαίνει σήμερα με τις δύο ιταλικές εταιρείες.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ