top icon
Επικαιρότητα

Seat: Σταδιακή επανεκκίνηση παραγωγής και PCR τεστ για τους υπαλλήλους

Την επιστροφή στη δραστηριότητα από τις 27 Απριλίου και τη διενέργεια PCR τεστ στους 15.000 υπαλλήλους της, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων η Seat.

Η Seat προέβη αποφάσισε την επιστροφή, με σταδιακό τρόπο, στην παραγωγική διαδικασία. Η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία ενημέρωσε πως η αρχή θα γίνει τη Δευτέρα 27 Απριλίου, ενώ για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειάς τους, οι 15.000 εργαζόμενοι θα περάσουν από τεστ PCR, σχετικά με τον COVID-19. Με την επανεκκίνηση της δραστηριότητας τόσο στην ίδια την εταιρεία όσο και στους προμηθευτές, η Seat ανακοίνωσε πως στοχεύει στον περιορισμό των οικονομικών επιπτώσεων της κρίσης που έχει προκληθεί την πανδημία του κορονοϊού.

Τα διαγνωστικά τεστ PCR θεωρούνται ως τα πλέον αξιόπιστα, για την ανίχνευση COVID-19 στον οργανισμό ενός ατόμου και η Seat, θα γίνει η πρώτη ισπανική εταιρεία που προβεί στη διενέργειά τους. Όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να πραγματοποιηθούν περισσότερα από 3.000 τεστ ανά εβδομάδα, στους εργαζόμενους στα εργοστάσια του Martorell, της Βαρκελώνης, καθώς και στα Seat Compenentes και Cros (Spare Parts Center).  Τα τεστ έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ σύντομα αναμένεται να επεκταθούν και σε άλλες εταιρείες που εντάσσονται στην ομπρέλα του Volkswagen Group στην Ισπανία.

Όπως ανακοίνωσε η Seat, η επανέναρξη θα γίνει σταδιακά και με τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφαλείας. Συγκεκριμένα, κατά την πρώτη εβδομάδα δραστηριότητας (27 Απριλίου-4 Μαΐου), κάθε γραμμή παραγωγής στο Martorell, όπου κατασκευάζονται τα Seat Ibiza, Arona, Leon και το Audi A1, θα λειτουργεί με μία βάρδια. Για τις πρώτες δύο εβδομάδες, η παραγωγή της μονάδας υπολογίζεται σε 325 αυτοκίνητα ανά ημέρα. Έπειτα, από τις 11 Μαΐου, οι βάρδιες στις γραμμές παραγωγής θα αυξηθούν σε δύο, με την ημερήσια παραγωγή να αυξάνεται σε 650 αυτοκίνητα. Οι άνθρωποι της Seat, υπολογίζουν πως ο ρυθμός παραγωγής θα επιστρέψει στην προ-κρίσεως εποχή, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο και εφόσον δεν υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην εξάπλωση του COVID-19.

Seat PCR

Καθώς η παραγωγή δεν πρόκειται να φτάσει στα επίπεδα προ-κρίσης όσο το πρωτόκολλο εργασίας που προαναφέραμε βρίσκεται σε ισχύ, η Seat και οι εκπρόσωποι των συνδικάτων βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις, για ένα σχέδιο προσωρινών απολύσεων με διάρκεια έως 8 εβδομάδες. Έπειτα από αυτό το χρονικό διάστημα, υπολογίζεται πως η παραγωγή θα επιστρέψει στους ρυθμούς που είχε πριν την έξαρση του κορονοϊού. Στο πρόγραμμα προσωρινής απόλυσης, δε θα ενταχθεί το προσωπικό που δε συνδέεται με την παραγωγή, ενώ τηλεργασία αναμένεται για όσους έχουν παιδιά ηλικίας 14 ετών και κάτω.

Όσον αφορά στα μέτρα προστασίας, αυτά προβλέπουν διατήρηση απόστασης 2 μέτρων, λήψη χειρουργικής μάσκας και απολυμαντικό τζελ για όλους τους εργαζόμενους.  Υπενθυμίζουμε, πως κατά τη διάρκεια των περασμένων εβδομάδων, η Seat ανέλαβε πρωτοβουλίες για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πανδημίας. Οι πρωτοβουλίες αυτές περιλάμβαναν κατασκευή 600 αναπνευστήρων ανά εβδομάδα, καθώς και την παραγωγή χειρουργικών μασκών από φίλτρα, οι οποίες προσφέρθηκαν σε νοσοκομεία, δυνάμεις ασφαλείας και άλλους οργανισμούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ