top icon
Επικαιρότητα

Σπορ καθίσματα τρισδιάστατης εκτύπωσης από την Porsche

Η Porsche αξιοποιεί τις τεράστιες δυνατότητες της τρισδιάστατης εκτύπωσης παρουσιάζοντας για την περίσταση ένα σπορ κάθισμα τύπου μπάκετ.

Η τεχνολογία 3D printing αποτελεί πλέον ένα πρώτης τάξεως «εργαλείο» στην παγκόσμια βιομηχανία προκειμένου η τελευταία να μπορεί να κατασκευάζει εξειδικευμένα προϊόντα και εξαρτήματα που μπορούν να προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες απαιτήσεις και ανάγκες των καταναλωτών – και όχι μόνο.

Για την περίσταση, η Porsche προχώρησε στην κατασκευή ενός καθίσματος – ή πιο σωστά, του εσωτερικού τμήματός του – το οποίο θυμίζει έντονα εκείνα που το γερμανικό εργοστάσιο υιοθετεί στον τομέα των αγώνων.

«Το κάθισμα αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του οδηγού και του αυτοκινήτου και επομένως αποτελεί σημαντικό στοιχείο στην σπορ οδήγηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα εξατομικευμένα καθίσματα, τα οποία προσαρμόζονται στον κάθε οδηγό, είναι κάτι το συνηθισμένο στα αγωνιστικά αυτοκίνητα εδώ και πολύ καιρό», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι δημιουργοί του νέου αυτού καθίσματος.

Porsche

Με τη κέλυφος του τελευταίου να είναι ίδιο με εκείνο των γνωστών σπορ καθισμάτων, τύπου μπάκετ, της γερμανικής εταιρείας, η Porsche κατασκεύασε με τη βοήθεια 3D εκτυπωτών ένα «εσωτερικό στρώμα» τύπου σάντουιτς, το οποίο είναι διαθέσιμο σε τρεις διαφορετικούς τύπους σκληρότητας (hard, medium, soft). Δομικά, το bodyform, όπως χαρακτηριστικά το αποκαλούν οι Γερμανοί της Porsche, αποτελείται από αφρό πολυπροπυλενίου πάνω στο οποίο προσαρμόζεται ένα υλικό που έχει ως βάση την πολυουρεθάνη. Το δε εξωτερικό τμήμα του το «στρώματος» αποτελείται από ένα υλικό που φέρει την ονομασία Racetex, για το οποίο η Porsche δεν δίνει στη δημοσιότητα περαιτέρω στοιχεία.

Όπως ανακοινώθηκε, το νέο αυτό κάθισμα θα διατεθεί αρχικά από τον προσεχή κιόλας Μάιο από την Porsche Tequipment στα μοντέλα των οικογενειών «911» και «718». Σε πρώτη φάση, το γερμανικό εργοστάσιο θα κατασκευάσει 40 αντίτυπα του εν λόγω καθίσματος, τα οποία θα δοκιμαστούν σε συνδυασμό με ζώνες 6 σημείων επί τω έργω. Με άλλα λόγια, σε δοκιμαστική οδήγηση σε διάφορες πίστες της Ευρώπης. Όπως εκτιμά η Porsche, η εμπορική διάθεση του εν λόγω καθίσματος θα ξεκινήσει μέσω της Porsche Exclusive Manufaktur από τα μέσα περίπου της επόμενης χρονιάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ